Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Слушател"
Ех, да имахме толкова слушатели, колкото подслушвачи!
Станислав Йежи Лец
Добрият слушател е почти толкова привлекателен, колкото и добрия говорещ. Не можете да имате красив ум, ако не знаете как да слушате.
Едуард де Боно
Аз съм повече слушател отколкото говорещ.
Норман Рийдъс
Ние със собствените си ръце построихме стена между себе си и слушателите. Нужно беше да бъдем по-скромни и да не изнасяме по стадионите концерти. Стадион от фанатици ти носи пари, но не носи разбиране на твоята музика.
Роджър Уотърс
Все повече истини се преструват на лъжи, за да привлекат слушатели.
Веслав Брудзински
През цялата си кариера, ако съм направил нещо, то е било да обръщам внимание на всяка нота и на всяка дума, която пея – ако песента значи нещо за мене. Ако не мога да внуша това на слушателите, аз се провалям.
Франк Синатра
Очите на читателите са по-строг съдник, отколкото ушите на слушателя.
Волтер
Добрият слушател не е някой, който няма какво да каже. Добрият слушател е добър говорещ с възпалено гърло.
Катрин Уайтхорн
През по-голямата част от живота си съм бил слушател. Поне в началото мисля, че причината, която слушах толкова интензивно, беше да имам възможност да чуя влака, преди да се движи над мен.
Стив Разник Тем
Понякога ми се иска да мога да отида до музиката си сякаш за първи път, сякаш никога преди не съм я чувал. Тъй като съм толкова неизбежно част от него, никога няма да разбера какво получава слушателят, какво чувства слушателят и това е твърде лошо.
Джон Колтрейн
Хитлер често демонстрира неувереност и безпокойство в отношенията с индивиди, които контрастират диаметрално на самоувереното му майсторство в експлоатацията на емоциите на слушателите му в театралната обстановка на важна реч.
Иън Кършоу
Ако се стремите да станете добър събеседник, станете преди всичко добър слушател.
Дейл Карнеги
Слушането на музика ангажира придобитите по-рано лични знания на слушателя.
Марвин Мински
Бог е добър слушател. Той не прекъсва.
Маргарет Атууд
Поезията не трябва нито да изразява емоция в своя творец, нито да я възбужда в слушателя или читателя.
Томас Стърнс Елиът
Добрия слушател обикновено се мисли за нещо друго.
Франк Хъбард
Истински красивата фраза удивлява не само слушателя, но и автора.
Жозеф Жубер
Както ловките и изкусни ласкатели към многочислените си и многословни похвали понякога прибавят и незначителни порицания, сякаш приравнявайки своето ласкателство с истина, така и коварството, за да спечели доверието на слушателите за своите клевети, добавя в тях похвали.
Плутарх
Шура обичаше Сеит с любов, сравнима с възхищение. Тя беше много добър слушател. Той й разкриваше всяко малко нещо, всеки детайл от живота си. Те се наслаждаваха на носталгични разговори заедно. И двамата бяха щастливи да живеят и да споделят спомени от добрите стари времена един с друг.
Нермин Безмен
Има много повече езици, отколкото си мислим: и човекът предава себе си по-често, отколкото желае. Как говорят нещата! - но слушателите са много малко, така че човек може да бърбори само в празнотата, когато излива своите признания: той пропилява своите "истини", както слънцето прави светлината си. - Не е ли по-скоро жалко, че празнотата няма уши?
Пиер Клосовски
...не знаете какво е по-ценно: това, за което говорите сега, или почти молитвеното внимание на вашия слушател.
Тонино Гуера
Вече не се притеснявам да бъда брилянтен събеседник. Просто се опитвам да бъда добър слушател. Забелязвам, че хората, които правят това, обикновено са добре дошли, където и да отидат.
Франк Бетджър
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща