Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Рождение"
Старостта е времето, когато свещите на тортата за рождения ден струват повече от самата торта, а половината от урината отива за изследвания.
Фаина Раневска
Истинският мъж - мъж, който помни рождения ден на жената, но никога на колко години е. Мъж, който не помни рождения и ден, а точно знае на колко години е - това е нейният мъж.
Фаина Раневска
Уважението към жената е дълг, на който всеки честен човек е длъжен да се подчинява от рождение.
Лопе де Вега
Мъж - това е човек, който винаги забравя рождения ти ден и никога не пропуска случай да каже на колко си години.
Мерилин Монро
Съществува огромна разлика между този, който е спечелил много пари, и този, на който му се полагат по рождение.
Марлене Дитрих
Никой приятел няма да защити съпруг, който подарява на жена си електрически тиган за рождения й ден.
Ерма Бомбек
И аз изведнъж осъзнах, че всеки божи човек в Америка е крадец по рождение.
Джак Керуак
Всички страдаме по различни начини от това да сме затворници по рождение.
Джефри Арчър
Орловият поглед на страстите прониква в най-мъгливата пропаст на бъдещето; равнодушието именно е сляпо и тъпо по рождение.
Клод Адриан Хелвеций
Рождението не е началото; смъртта не е края. Съществува безгранично битие; съществува продължение без начало. Битие извън пространството. Неприривност без начало във времето.
Джуандзъ
Опитът би трябвало да ни научи да бъде най-вече нащрек в защита на свободата, когато целите на правителството са благотворителни. Хората, родени на свобода, са по рождение приучени да отблъскват посегателствата спрямо свободата, идващи от злорамерени владетели. Най-големите опасности на свободата обаче се крият в коварното посегателство от страна на усърдни хора, които са добронамерени, но без разбиране.
Луис Брандайс
Най-сигурният начин да запомните рождения ден на жена си, е да го забравите поне веднъж.
Джоузеф Косман
Винаги трябва да пазиш в себе си тази ярост, която ти е била дадена по рождение.
Венсан Касел
Повечето от политиците, уви, не са копелета по рождение, а по призвание.
Катрин Уайтхорн
Рождение и смърт - това са две благородни изражения на доблеста.
Джубран Халил Джубран
Ибсен беше норвежец по рождение, но универсален по дух.
Лив Улман
Хората казват, че си роден невинен, но това не е вярно. Наследяваш всякакви неща, за които не можеш да направиш нищо. Наследяваш своята идентичност, своята история, като белег по рождение, който не можеш да измиеш. ... Ние се раждаме с обърнати назад глави, но майка ми казва, че трябва да се изправим пред бъдещето сега. Трябва да спечелите собствената си невинност, казва тя. Трябва да пораснеш и да станеш невинен.
Хюго Хамилтън
Самотата не ми е дадена по рождение, аз си я завоювам. Води ме стремежът към красота. Жадувам да се утвърдя в него, да означа своите предели, да се избавя от неясотите и сам себе си да вкарам в ред.
Жан Жене
Уверена съм, че както наречеш човек при рождението му, такава ще бъде и неговата съдба.
Алла Пугачова
Жалко е, че повече мъже не са копелета по рождение вместо призвание.
Катрин Уайтхорн
Наистина, добродетелта е това, което не може да се предаде на наследниците нито по рождение, нито по документ.
Анджей Моджевски
Коледа никога нямаше да ни улови, ако беше наречена Празнувай рождения ден на малък евреин.
Анди Боровиц
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща