Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Цитат" - страница 2
Напоследък имам малко запек, а календарът на Дева Мария виси в банята. Има пасажи от Библията, но също и рецепти, цитати и вицове.
Хендрик Хрун
Цитат - това е риск под чужда отговорност.
Владислав Гжещик
Недобросъвестните писатели често разчитат на факта, че повечето хора не си правят труда да четат бележки под линия или да проследяват цитати.
Даниел Левитин
Уважавам хората, които могат да определят цитата. Това изкуство, уви, умира.
Дейвид Лодж
Правилно откъснатият цитат от чужди уста звучи по-добре, отколкото от авторските.
Александър Генис
Главното е да не записвате харесалите ти цитати. Тогава такива цитати създават усещането, че това са твои мисли.
Александър Ширвиндт
За разлика от Председателя Мао и другите автори, чиито цитати идват от по-дълги трудове, аз изглежда ще стана първият автор в света с готови самостоятелни цитати.
Ашли Брилиант
Имаше велики мислители и аз съм благодарен, честно казано, на моите помощници, които намериха тези цитати.
Владимир Путин
Афоризмът е цитат, заживял съвсем самостоятелно.
Веслав Брудзински
...Въпреки че някой би изисквал от мен някаква по-голяма сложност и изисканост на представите (примерно в главата ми да се раждат предимно цитати от Сосюр, Лакан и разни деконструкции), за радост или за съжаление в моята лекарско-писателска глава се раждат картини не по-сложни от телевизионни реклами.
Калин Терзийски
Чрез цитати изтъкваш ерудицията си и жертваш оригиналността си.
Артур Шопенхауер
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща