Цитати на тема "Плаж" - страница 2
Ние сме накарани да вярваме, че всички тези материални неща ще ни направят щастливи, че означават успех и удовлетворение, когато в действителност е точно обратното. Всичко, което прави този безпорядък, ви закрепва на едно място. Мисля, че всичко, от което наистина се нуждаете, за да бъдете щастливи, е това, което има това момиченце долу на плажа - слънцето на гърба ви, храната на масата и някой, когото да обичате, който ви обича в замяна. Ако обаче е толкова просто, защо толкова години се задържаме в търсене на нещо друго?
Изабел Брум
Дори на себе си тя не можеше да обясни тревожното, студено чувство в корема й. През цялото това време, докато я рисуваше, той я караше да се чувства като най-важната жена на света и удоволствието му я стопляше, сякаш лежеше на плаж и се припича в чиста слънчева светлина. Сега, без предупреждение, това беше, ако луната току-що беше затъмнила слънцето, почернявайки го и я оставила да трепери в ден, тъмен като нощта, страхувайки се, че слънцето никога повече няма да се върне, за да я стопли.
Камий Обре
Усетих страха й, преди да чуя писъците й.
Кошмрът й запулсира в мен, изтръгвайки ме от съня ми, свързан с плаж и някакъв готин тип, който разтриваше плажно масло по кожата ми. Образите – нейните, а не моите – се натрапиха в съзнанието ми: пламъци и кръв, миризма на дим, смачкани ламарини на кола. Картините ме обсебиха, задушиха, докато някаква все още рационално мислеща част от ума ми се опитваше да ми припомни, че това не е е моят сън.
Ришел Мийд