Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Идол" - страница 2
Върху олтара на жестокия идол на по-добрия живот всеки ден се жертват животите на стотици момичета и младежи. И – което е по-лошо – стремежът към по-добър живот постоянно понижава и без това ниските духовни стандарти. По-добрият живот обезцени абсолютно страданието и смъртта. Той ги изтласка до крайна социална маргиналност. На смъртта се гледа с пренебрежение, никой не иска да страда, никой не мисли за смъртта, никой не я разглежда, дори като възможност, и накрая стигаме до точката, в която никой вече не знае как да умре.
Светислав Басара
Подобно на своя идол Стив Джобс, тя излъчи поле за изкривяване на реалността, което принуди хората за миг да преустановят неверието.
Джон Кариру
Отвращението към идолите засили любовта му към идолопоклонниците, а човекът, който някога държеше съседи от езичници на разстояние, сега слушаше техните проблеми, страхове и изкушения.
Джон Полък
Трябваше отдавна да разберем, че в този свят има религия без Бог, религията като център на всички идоли, които притежават падналия човек, религия, която е оправданието за тези идоли.
Александър Шмеман
Колкото повече идоли в човека, толкова по-трудно му е да възприема истината. Той е болен.
Кристоф Вилхелм фон Хуфеланд
Идолите са обективизация на най-дълбоките ценности на културата, които са нейната реалност.
Робърт М. Пърсиг
Дел Пиеро е моят идол. Когато дойдох в Ювентус и ме запознаха с него се почувствах така, сякаш докосвам рая с пръст.
Алесандро Дел Пиеро
Не може едно общество и особено нация с претенция за 13 века цивилизация да няма безукорни идоли. Имаме такава потребност днес и драмата е, че тези идоли са от миналото. И затова Левски, напълно заслужено, разбира се, също възниква като идолопотребност.
Андрей Пантев
Може би бях...може би съм малко по-различен от другите играчи. Те ще ви кажат, че техните идоли са Пеле, Марадона, Кройф, а аз ще кажа Глен Ходъл.
Денис Бергкамп
Изходът от политическата фантазма "Атака" не е лесен процес, за някои това е трудно колкото освобождаване от секта. Нормализацията на съзнанието е трудна терапия, мъчен процес. Вярващите в идол са перверзно блажени, съзнаващите страдат в сложен свят.
Николай Михайлов
Добрината е смешен идол. Тя води към мизерия и съсипва най-добрите си и убедени апостоли. Милосърдието е нейна сестра, още по-кекава и по-жестока към искрените си последователи.
Фердинанд Сакскобургготски
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща