Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Идол"
Любовта към детето, както и всяка велика любов, се превръща в творчество и може да даде на детето стабилно и истинско щастие само когато увеличава хоризонта на живота на обичания, когато прави от него пълноценен човек, а не превръща любимото същество в идол.
Феликс Дзержински
Всеки е тийнейджърски идол.
Бари Гиб
Хората живеят в идолопоклонство пред идеалите, а когато не достигат идеали, те идеализират идолите.
Василий Ключевски
Ако разбера, че съм станал идол за подрастващите, бих убил себе си.
Джаред Лето
Човешката природа, така да се каже, е вечна фабрика на идоли.
Жан Калвин
Наистина, ние не знаем какво зло е да се отдадем на себе си и да направим идол от нашата воля.
Самюел Ръдърфорд
Франц Кламер беше моят голям идол в младите ми години.
Херман Майер
Всички имаме идоли. Свирете като всеки, който ви интересува, но се опитайте да бъдете себе си, докато го правите.
Би Би Кинг
Всяко момиче създава мечта в ума си; всеки има нужда от идол.
Роберто Кавали
Помислете, че е невъзможно вашият идол да съгреши и вие можете да отидете на небето заедно; и че онези, които не искат да се разделят с тях, наистина не обичат Христос в дъното, но само на думи и показно, което няма да свърши работа.
Самюел Ръдърфорд
Не съм универсалист и начинът, по който говоря за окончателната загуба, е следният: хората се покланят на идоли - пари, каквото и да е. Тяхната човечност се прекроява около идола - ставате като това, на което се покланяте. Това е един от основните духовни закони.
Н. Т. Райт
Това, което марксизмът нарича атеизъм, е в основата отрицание на идол, който понякога носи името на Бог.
Ернесто Карденал
Аз съм свободен. Не се нуждая да копирам Петрарка или Бокачо. Собственият ми гений е достатъчен. Нека останалите се тревожат за стила си, като престават да бъдат себе си. Без господар, без идол, без водач, аз работя всеки ден за своята прехрана, комфорт и слава.
Пиетро Аретино
Геният е като душа на душата; това е съотношението между душа и дух. Субстрат или схемата на гения уместно може да се назове идол; идолът е подобие на човек.
Новалис
По-добре е да хванете създателя на идоли, отколкото да разбиете всеки идол.
Уолтър Липман
Разбиването на идоли само по себе си е такава грижа, че е почти невъзможно иконоборците да погледнат ясно в бъдеще, когато няма да останат много идоли, които да разбият.
Уолтър Липман
Нямам абсолютно никакви възражения срещу представянето и успеха, стига те да не станат фалшиви идоли и заплашват да управляват живота ни.
Дезмънд Туту
Продавачът на идоли не се кланя на боговете - той знае от какво са направени.
Конфуций
Не искам да бъда идол на тълпата. Тълпата обича тези, които ги забавляват и й служат. Но за това, че да ги развлича е нужно да ги я обича. Аз даже не обичам никого, а още повече тълпата, понеже тя е като жена: променя тези, които обича.
Питигрили
Единственият ми идол е Бог и се ритам, когато не се моля достатъчно редовно.
Тайсън Фюри
В моралните кодекси няма нищо по същество свято. Подобно на дървените идоли от отдавна, те са дело на човешки ръце и това, което човек е направил, човек може да унищожи!
Антон Шандор Ла Вей
Хауърд Стърн е един от моите идоли.
Шейн Доусън
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща