Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Аутизъм" - страница 2
Аутизмът е важна част от това, което съм, но първо съм професор в колеж и учен по животни. И не бих искала да се променя, защото харесвам логичния начин на мислене.
Темпъл Грандин
Мисля, че определението за аутизъм е твърде широко. Трябва да запомните, че дефиницията на аутизъм е поведенческо профилиране.
Темпъл Грандин
Всъщност има известни клъстери за аутизъм около някои от големите технологични центрове. Вземете двама социално неудобни компютърни програмисти и ги съберете, които могат да концентрират аутистичните гени.
Темпъл Грандин
Виждам твърде много деца, при които те се фиксират върху собствения си аутизъм. Бих предпочела да ги фиксират, че обичат да програмират или да обичат изкуството илида искат да пеят в църковния хор или да искат да обучават кучета, знаете ли, нещо, което могат да превърнат в кариера.
Темпъл Грандин
Понякога забравяме за здравия разум. Аутизмът се използва твърде много като извинение за лошо поведение.
Темпъл Грандин
Половината от Силициевата долина има малко аутизъм.
Темпъл Грандин
Мисля, че мозъкът може да бъде "по-мислещ" или "по-емоционален". В кой момент това става ненормално? Аутизмът в неговите по-леки варианти, мисля, е част от нормалните човешки вариации.
Темпъл Грандин
Хората говорят за лечение на аутизъм. Но ако сте се отървали от всички тези черти, кой ще направи следващия компютър?
Темпъл Грандин
Силно препоръчвам на учениците с аутизъм да се включат в клубове със специални интереси в някои от областите, в които естествено превъзхождат. Да бъдеш с хора, които споделят твоите интереси, улеснява общуването.
Темпъл Грандин
Не исках да предполагам, че аутизмът може да бъде проследен до гените на неандерталец. Въпросът е, че някои гени, които са замесени в аутизма, са се променили доста значително между времето на неандерталската линия и разделянето на човешката линия.
Елизабет Колбърт
Хората питат кое е най-трудното нещо да имаш дете с аутизъм и за мен отговорът е лесен. Коя майка не иска да чуе бебето си да й казва, че я обича или да усети ръцете му около себе си?
Кристин Барнет
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща