Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Аутизъм"
Понякога хората казват, че децата с аутизъм не са способни да обичат. Това е смешно. Синът ми обича дълбоко. Той просто не комуникира добре.
Клер Лазебник
Аутизмът е неврологично разстройство. Не е причинено от лошо родителство. Това се дължи на, знаете ли, анормално развитие на мозъка. Емоционалните вериги в мозъка са анормални. И също така има разлики в бялото вещество, което е компютърните кабели на мозъка, които свързват различните мозъчни отдели.
Темпъл Грандин
Нека да поговорим за това как аутизмът е подобно поведение на животните. Работата е там, че не мисля на език, а животните не мислят на език. Това е сетивно основано мислене, мислене в картини, мислене в миризми, мислене в докосвания. Това поставя тези сензорно базирани спомени в категории.
Темпъл Грандин
Аз също вярвам в интегрирания подход за лечение на аутизма.
Темпъл Грандин
Когато приемате лекарство за лечение на високо кръвно налягане или диабет, имате обективен тест за измерване на кръвното налягане и количеството захар в кръвта. Това е направо напред. С аутизма търсите промени в поведението.
Темпъл Грандин
Вярвам, че има причина като аутизъм, тежка маниакална депресия и шизофрения да останат в нашия генофонд, въпреки че в резултат на това има много страдания.
Темпъл Грандин
Аутизмът е изключително променливо разстройство.
Темпъл Грандин
Не си мислете, че зад аутизма се крие различно, по-добро дете. Това е вашето дете. Обичайте детето пред себе си. Насърчавайте неговите силни страни, празнувайте странностите му и подобрявайте слабостите му, както бихте правили с всяко дете. Може да се наложи да работите по-усилено върху някои от това, но това е целта.
Клер Лазебник
Повечето хора приемат, че хората, страдащи от аутизъм, не са способни на съпричастност.
Клеър Дейнс
Кой според вас е направил първите каменни копия? Човекът от Аспергер. Ако трябваше да се отървете от цялата генетика на аутизма, нямаше да има повече Силициевата долина.
Темпъл Грандин
Работата с аутизма е, че постепенно ставаш все по-малко аутист, защото продължаваш да учиш, учиш как да се държиш. Все едно да си в игра; Винаги съм в игра.
Темпъл Грандин
От научна гледна точка Аспергерите и аутизмът са един синдром. Аспергерите са част от аутистичния спектър, а не отделно разстройство.
Темпъл Грандин
Много е важно родителите на малки деца с аутизъм да ги насърчават да говорят или тези, които не говорят, да им дадат начин за комуникация, като табло с картини, където те могат да посочат чаша мляко или яке, ако им е студено, или банята. Ако искат нещо, тогава трябва да се научат да искат това нещо.
Темпъл Грандин
Най-лошото нещо, което можете да направите, е нищо. (относно: обучение на деца с аутизъм)
Темпъл Грандин
Когато аутизмът на сина ни беше диагностициран на 2-годишна възраст, нямаше ясна прогноза. Дори не знаехме дали някога ще се научи да говори. Но намерихме талантливи хора, които да работят с него, и той се подобри, първоначално бавно, а след това по-бързо.
Клер Лазебник
Дълго време синът ни беше малко момче с аутизъм, което беше определен вид предизвикателство. Сега, когато той е тийнейджър с аутизъм - и тийнейджър, който забелязва момичета - изобщо сме изправени пред нещо друго.
Клер Лазебник
На различни места срещате митове около ваксинацията или около семейното планиране. В Съединените щати един от митовете, съществували дълго време, който е напълно развенчан, е, че аутизмът е свързан с ваксина.
Мелинда Гейтс
Когато видите обект, изглежда, че първо го виждате като цяло и едва след това следват неговите детайли. Но за хората с аутизъм детайлите скачат направо върху нас, а след това едва постепенно, детайл по детайл, цялото изображение изплува във фокус.
Наоки Хигашида
Заключението е, че както емоционалната бедност, така и отвращението към компанията не са симптоми на аутизъм, а последици от аутизма, неговото сурово блокиране на себеизразяването и почти девственото невежество на обществото за това, което се случва в аутистичните глави.
Наоки Хигашида
Хората с аутизъм никога, никога не се чувстват спокойни, където и да се намираме. Поради това ние се лутаме - или бягаме - в търсене на някакво място, където се чувстваме спокойни. Докато сме в това търсене, не ни хрумва да мислим как и къде ще стигнем. Ние сме погълнати от илюзията, че ако не намерим място, на което да принадлежим, ще бъдем съвсем сами на света.
Наоки Хигашида
Винаги съм се мислил за себе си като специалист по обработка на добитък, първо професор в колеж; аутизмът е вторичен.
Темпъл Грандин
Работил съм с много хора, за които знам, че са в спектъра - но сега мисля, че тежкият аутизъм наистина се е увеличил.
Темпъл Грандин
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща