Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Майчинство"
В едно здраво общество никоя жена няма да бъде оставена да се бори сама с огромната трансформация, която представлява майчинството, когато един индивид се оказва присъединен с невидима пъпна връв към друг човек, от когото никога няма да бъде отделен, дори и чрез смъртта.
Джърмейн Гриър
Майчинството много силно ме промени. Разбрах, че сега не мога да си позволя да се занимавам със самоунищожение.
Анджелина Джоли
Любов и майчинство почти се изключват едно друго. Истинското майчинство е смело.
Марина Цветаева
Майчинството ме накара, накрая, да разбера, че живота не е безкраен.
Меган Фокс
В много отношения бременността и работата бяха по-трудни от майчинството.
Бетани Франкел
За милиони момичета по света майчинството идва твърде рано. Онези, които раждат деца като юноши, страдат от по-висока майчина смъртност и заболеваемост, а децата им са по-склонни да умрат в ранна детска възраст.
Естер Дюфло
Софтуерната програма за майчинство е невъзможно напълно да се изтегли в мъжкия мозък. Давате им две задачи и те са като: "Трябва да сменя бебето и да взема химическото чистене?"
Алисън Пиърсън
Самотното майчинство е невероятно нещо; това е благословия.
Кели Кътроун
От всяко дете се изисква биологично да има майка. Бащинството е добре обмислена теория, но майчинството е факт.
Патрик О'Рурк
Докато готвих в котела на майчинството, невероятната любов, която изпитвах към децата си, отвори сърцето ми и ми донесе много по-добро разбиране за универсалната любов. Това ме накара да разбера много по-дълбоко страданието на света.
Цултрим Алионе
Майчинството ме промени напълно.
Джухи Чавла
Хората смятат, че майчинството включва много домакински труд, а това не го прави. Това включва да бъдете мили с децата си възможно най-често. Това е част от моя трик. Нямам такова безпокойство относно задоволяването на техните нужди.
Ан Енрайт
Как може феминизмът да бъде в полза на жените, без да е в полза на майчинството? Няма нищо по-уникално в това да си жена.
Майло Янопулос
В крайна сметка майчинството се превърна в основната цел на жената, а женствеността, любовта към мъжа, създаването на двойка - всичко това е изтласкано в сянката на майчинството, всичко това става като че ли второстепенно.
Анатолий Некрасов
Мъжете обичат да флиртуват и понякога дори да излизат с диво дете, но тези жени обикновено не са на първо място в списъците им за брак или майчинство.
Нанси Лий Демос
Работата от вкъщи или излизането в отпуск по майчинство не е извинение да се откажете от външния си вид. Колкото повече се тръшкате в панталони и тениски с връзки, толкова по-малко ще можете да се съберете, когато е необходимо.
Нина Гарсия
Съжалявам за загубата, казват те. И искам да знам какво означават, защото загубих не само моите момчета. Загубих майчинството си, шанса си да бъда баба. Изгубих лесния разговор на съседите и семейния комфорт на стари години. Всеки ден се събуждам с някаква нова загуба, за която не съм мислила преди, и знам, че скоро това ще бъде моят ум.
Пип Уилямс
Колко широко, сладко и диво може да бъде майчинството и сестринството.
Ребека Уелс
Мисля, че поезията е идеална за жени, отглеждащи деца, с малко време и такава нужда да се свърже с други жени извън изолацията на майчинството.
Франческа Лия Блок
Чувството за неадекватност е професионален риск от майчинството.
Хариет Лернер
О свято майчинство! Само такава капка от щастие ще плати за морето на вашите страдания.
Чингиз Айтматов
Това е ужасна жестокост на хищническия капитализъм: и двамата родители сега трябва да работят. Семейството трябва да има два дохода, за да купи нещата, които са желани в нашата култура. Така че деградацията на майчинството - усещането, че майчинството само по себе си не е призвание - също произтича от икономическия натиск.
Джеймс Хилман
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща