Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Подобрение"
Аз самият бях възпитаван с брат си, който се казваше Матиас, тъй като той беше мой собствен брат, както от баща, така и от майка; и аз владеех мощно подобренията в своето обучение и изглежда имах както страхотна памет, така и разбиране.
Йосиф Флавий
Само наличието на цели донася смисъл и удовлетворение в живота. Това способства не само за подобрение на здравето и дълголетие, но също дава и капчица оптимизъм в най-тежкото време.
Стив Джобс
Може да имаме напълно адекватен начин да направим нещо, но това не означава, че не може да има по-добър начин. Затова се заехме да намерим алтернативен начин. Това е в основата на всяко подобрение, което не е коригиране на грешки или решаване на проблеми.
Едуард де Боно
Всеки има право да се съмнява във всичко толкова често, колкото пожелае, и задължение да го направи поне веднъж. Никой начин да гледаш на нещата не е твърде свещен, за да бъде преразгледан. Нито един начин да правите нещата не е извън подобрението.
Едуард де Боно
Комуникационните устройства винаги са били използвани за осъществяване на промяна, за осъществяване на революция. Телефон, телеграф - всичко това изглеждаше като много големи подобрения по това време.
Гари Щейнгарт
След операцията трансплантираният бъбрек функционира незабавно с драматично подобрение в бъбречния и сърдечно-белодробния статус на пациента. Този грандиозен успех беше ясна демонстрация, че трансплантацията на органи може да бъде животоспасяваща.
Джоузеф Мъри
Хаосът и интензивността не са заместител на трайната любов, нито са непременно подобрение в реалния живот.
Кей Редфийлд Джеймисън
Повечето от тези така наречени алтернативни споразумения възникват от руините на браковете, а не като подобрение на старомодния брак.
Кристофър Лаш
Това е провал, който ръководи еволюцията;Съвършенството не дава стимули за подобрение и нищо не е перфектно.
Колсън Уайтхед
Ние правим ваксинации на нашите деца. Това е биологично подобрение, което се смята не просто за приемливо, но всъщност за възхищение.
Франсис Колинс
В последно време европейските нации с използването на барут и други технически подобрения на войната контролираха практически целия свят. Едната, Британската империя, подведе под едно правителство една четвърт от земята и нейните жители.
Джон Бойд Ор
Големите открития и подобрения неизменно влекат сътрудничеството на много умове. На мен можете да преписвате честа за това, че съм проправил пътя, но когато аз гледам последващите събития, аз считам, че честа принадлежи на други, а не на мен.
Александър Бел
Мениджърите са обучени да правят постепенни, програмни подобрения. Те не са обучени да водят мащабна промяна.
Джон П. Котър
Радиото беше подобрение на телеграфа, но нямаше същия експоненциален, преобразуващ ефект.
Алисън Гопник
Необятната сфера на науката си я представям като широко поле, едни части на което са много тъмни, а други осветени. Нашият труд има за цел да разшири границите на осветените места или да увеличи източниците на светлина в това поле. Едното е характерно за творческия гений, а другото за проницателния ум, водещ до подобрения.
Дени Дидро
Вижте го по-добре, отколкото е или нямате бъдеще, без визия няма възможност за подобрение.
Антъни Робинс
Всяко подобрение в живота започва със самоусъвършенстване.
Брайън Трейси
Обхватът за подобрение е безкраен, точно защото съвършенството е недостижимо.
Джордж Сорос
Реинженерингът е основното преосмисляне и радикално редизайн на бизнес процесите за постигане на драматични подобрения в критични съвременни показатели за производителност, като цена, качество, обслужване и скорост.
Майкъл Хамър
От самото начало търсихме проблеми, на които правителствата и пазарите не се занимават, или решения, които не се опитват. Искахме да открием огромните пропуснати идеи, които биха позволили малка инвестиция да предизвика огромно подобрение.
Мелинда Гейтс
Последователността е ясна: първо Славната революция, след това селскостопанско подобрение, после имперска експанзия, после индустриална революция.
Нийл Фъргюсън
Егото винаги ще може да намери начини да държи аспиранта зает в самоусъвършенстване, като по този начин го обвързва с факта, че Азът все още стои зад всички подобрения. Защо егото трябва да се самоубива?
Пол Брънтън
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща