Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Крава" - страница 2
Науката е вид свещена крава, каквато е била теологията преди петстотин години.
Джон Лукач
Някога на света имаше крава. Наричаха я Анабел. Нея често я болеше корема. Но веднъж тя спаси кораб от корабокрушение.
Доналд Бисет
Представете си колко мляко би имало при тези крави, ако те поглъщаха толкова сено, колкото ние философия. И дори имат време да дъвчат.
Ерве Базен
Имахме нашата пшеница. Сами си направихме зехтин. Направихме нашето вино. Имахме кокошки, патици; имахме овце, крави, мляко. Така че бях отгледан в много проста ситуация, но разбирайки наистина храната от земята... същността на храната и вкусовете. И тези спомени, които взех със себе си и мисля, че се задържаха.
Лидия Матичио Бастианич
Намгай, който е израснал в планините на Хималаите, пасе крави и овце и е бил инструктиран от чичо си Лама в религиозни ритуали, е бил набожен будист и известен художник. Но в САЩ той става поклонник на уредите и се покланя на олтара на масовата консумация.
Линда Лийминг
Единственото нещо, което британците са свършили за европейското селско стопанство, е лудата крава.
Жак Ширак
Вярвам, че понякога дисциплината е изключително важна. Не съм мързелива крава, която по цял ден се излежава.
Бьорк
Ако постът се отнасяше само до храната, тогава кравите щяха да бъдат святи.
Йоан Дамаскин
За забележителното нещо си струва да се говори. Струва си да се отбележи. Изключително. Ново. Интересно. Тое Лилава крава. Скучните неща са невидими. Те са кафяви крави.
Сет Годин
"Оттук нататък Антон Генов ще се съсредоточи в едно - ще бърка в г*за на кравите. Нали е ветеринар. Това му е работата”, (коментар по адрес на рефера Генов).
Венцеслав Стефанов
Жалко, че светът трябва да се отказва от толкова много хубави неща само защото били нездравословни. Аз лично се съмнявам, че създателят може да ни е дал някое подкрепително, което, използувано с мярка, да е нездравословно. Изключение правят само микробите. И все пак има хора, които упорито се лишават от редица неща - били те за ядене, пиене или пушене, - спечелили си по един или друг начин съмнително име. В името на здравето тези хора се отказват от какво ли не. И им остава едно голо здраве. Необяснима работа! Все едно да дадеш цялото си състояние за някоя крава, която вече не пуска мляко.
Марк Твен
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща