Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Крава"
Фактите са като кравите. Ако смело ги погледнете в очите, те бягат.
Дороти Сейърс
Не обичам да гледам назад. Винаги постоянно гледам напред. Аз не съм този, който да седи и да плаче над разлято мляко. Прекалено съм зает да търся следващата крава.
Гордън Рамзи
Не е така важно, колко мляко сте изпили, докато не загубите кравата.
Харви Маккей
Мога да танцувам с теб, докато кравите се приберат. Като се замисля, предпочитам да танцувам с кравите, докато се прибереш.
Граучо Маркс
В Индия не съществува политик, който да се осмели да обясни на масата, че кравите могат да бъдат изядени.
Индира Ганди
Не всеки човек помни името на кравата, която го е снабдила с всяка капка мляко, която е изпил.
Шмуел Йосеф Агнон
Не мисля, че трябва да си крава, за да знаеш какво е мляко.
Ан Ландърс
Ако щастието се състоеше единсвено във физическата лекото и свободата от грижи, то най-щастливият индивид би следвало да бъде не мъж или жена, а както си мисля: американската крава.
Уилям Лайън Фелпс
Не мога да живея в Лос Анджелис. В този град има място само за съвършени жени, Гледаш на тях и си мислиш: "Аз също искам да бъда съвършена!" Но това не е за мен: на всички е известно, че Кийра Найтли е най-ленивата крава на света.
Кийра Найтли
Пишещ издател е като крава в млечен бар.
Артур Кьостлер
Както кравите се нуждаят от доене, така и сладък грах се нуждае от бране, така и писателите трябва непрекъснато да упражняват умствените си мускули чрез ежедневно ограничаване.
Джоан Ейкън
Крава: същество, преживящо пейзажа.
Мечислав Шарган
Кравата не разбираха, че е възможно да се забрави едно щастие, да се намери друго и да се живее отново, без да страда повече.
Андрей Платонов
Можеш да имаш своя къща, свое сако, своя крава, но жена?!... Та нали и тя мисли и чувства като мен. Нали има същите права като мен.
Тадеуш Доленга-Мостович
Търпеливия и пестеливия купува втора крава от това. което е издоил от първата.
Карол Бунш
А бре ти си такава дърта крава, изяждаш десет чувала слама, двеста грама мляко ще изцеди от тебе човек и накрая ще събориш менчето на земята..."
Азиз Несин
На крава седло - като на бедния гордост.
Квинтилиан
Отдавна вече златният телец се е превърнал в дойна крава.
Станислав Йежи Лец
Защо древните риши са избрали кравата за апотеоз, за мен е очевидно. Кравата в Индия беше най-доброто сравнение; тя беше дарител на изобилие. Тя не само даваше мляко, но и направи възможно земеделието. Кравата е стихотворение за съжаление; чете се съжаление в нежното животно. Тя е втората майка на милиони хора. Защитата на кравата означава защита на цялото тъпо Божие творение.
Парамаханса Йогананда
Гони природата през вратата и тя ще се изкачи през прозореца със скоростта на свещена крава.
Ромен Пуертолас
Въз основа на данните, които сме събрали, и повечето от компютърните модели, които сме изградили, можем да заключим следното: ако тази биосфера се смеси с нашата, всички живи същества, с които човечеството е свикнало, от крави и ябълкови дървета до кучета и бълхи, които ухапете тези кучета, всички ще бъдат унищожени за няколко десетилетия.
Уорън Фейхи
Да дадеш на овцете или кравите си голяма, просторна поляна е начинът да ги контролираш.
Шунрю Сузуки
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща