Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Признаване"
Преценка за мен не е самото схващане на една мисъл, а признаването на нейната истина.
Готлоб Фреге
За да се справим с истинските причини за война, човек трябва да започне с признаването на първостепенна уместност на решението на проблема познатия факт, че цивилизацията е частична, непълна и до голяма степен повърхностна модификация на варварството.
Илайхю Рут
Движението за свободна търговия в средата на миналия век представлява първото съзнателно признаване на тези нови обстоятелства и необходимостта от адаптиране към тях.
Кристиан Лоус Ланге
Вярата се състои в признаване доводите на душата; неверието - в тяхното отрицание.
Ралф Уолдо Емерсън
Признаването на проблемите е половин успех в тяхното разрешаване.
Зигмунд Фройд
Вижте, въпреки благочестивите твърдения за обратното, голяма част от индустриализирания свят все още не се е сблъскал с признаването на заблудата на това, което наричам синдром на силния човек.
Уоле Шоинка
Разбира се, преобладаващото мнозинство от мюсюлманите не са терористи или не са съпричастни към терористите. Приравняването на всички мюсюлмани с тероризма е глупаво и грешно. Но признаването, че има връзка между исляма и терора, е подходящо и необходимо.
Аян Хирси Али
Признаването на силата в друг не намалява вашата собствена.
Джос Уедън
Признаването на доброто, което вече е в живота ви, е основата на цялото изобилие.
Екхарт Тол
Войната е признаване на поражение в лицето на конфликт на интереси.
Джърмейн Гриър
Признаването на провала е доста прочистващо, но никога - приятно.
Майкъл Морпурго
Самоубийството е закъсняло признаване на правотата на тъщата.
Хенри Луис Менкен
Три стадия на признаване на научната истина: първи - "това е абсурд", втори - "в това има нещо", трети - "това е общоизвестно".
Ърнест Ръдърфорд
Това признаване на по-ранния човешки произход, сега толкова очевидно за нас, не дойде наведнъж, тъй като включването на самата история в университетското обучение е събитие, по-малко от два века.
Джеймс Хенри Брестед
Благодарен съм на Нобеловия комитет за признаването на тежкото положение на милиони деца, които страдат в тази модерна епоха.
Кайлаш Сатяртхи
Търсенето на морални напътствия, които не зависят от външната власт, неизменно е завършвало с признаването на някакъв нов авторитет.
Уолтър Липман
Президентът, който има толкова много причини да се оплаква в други части на света, очевидно не е виждал нищо лошо в признаването на комунистически режим, който е убил повече хора в кратката си история на контрол над гъмжащите от милиони хора в тази велика страна, отколкото всяка друга колекция от диктатори или тирани в историята на света.
Бари Голдуотър
Цялата ни хуманност зависи от признаването на хуманността в другите.
Дезмънд Туту
За нас шофирането не е това, което търсим, а да бъдем на шофьорското място на единствената ни съдба. Това означава прекратяване на настойничеството в Саудитска Арабия, което означава признаване на жените за пълноправни граждани.
Манал Ал-Шариф
Лейди Белмонт ме научи, че обидата е признаване на собственото си безсилие. Аз не съм безсилна и затова не се обиждам.
Маргарет Йорк
Ако външните събития го доведат до положение, в което той вече не може да ги понася и го принудят да извика към висшата сила в безпомощност за облекчение, или ако вътрешните чувства донесат унижение и признаване на зависимостта му от тази сила, това смазване на егото може да отвори вратата към благодатта.
Пол Брънтън
Такава прекомерна загриженост за недостатъците му не е истинска духовна дейност, а напротив, силно егоистична. Признаването на собствените му грешки трябва да направи човека по-смирен, когато е от полза, а не по-горд от мисълта, че трябва да са били над тези грешки го прави.
Пол Брънтън
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща