Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Грешница"
Що се отнася до Страшният съд, мисля, че Господ Бог не ще може да съди грешниците, защото той ги познава много добре.
Карел Чапек
Най-малките грешници правят най-големи покаяния.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Милиони адове на грешници не могат да се доближат, за да изчерпят безкрайната благодат.
Самюел Ръдърфорд
Няма нито рай в славно сияние, нито ад, където грешниците пекат. Ето и сега е денят на нашите вечни мъки! Тук и сега е нашият ден на наслада! Тук и сега е нашият шанс! Изберете този ден, този час, защото няма спасител!
Антон Шандор Ла Вей
Църквата е болница за грешниците, а не музей за светците.
Абигейл ван Бурен
Хората са делят на праведните, които считат себе си за грешници, и грешниците, които смятат себе си за праведни.
Блез Паскал
Какво е грях освен отдалечаване от Бога? И каква е гибелта на грешниците, освен отстъпление от Бога? Махнете се от нас е викът на грешниците към Бога. Махнете се от мен ще бъде викът на Бог към грешниците.
Ралф Венинг
За да могат светците по-пълно да се насладят на собственото си блаженство и на Божията благодат, им е позволено да наблюдават мъченията на грешниците в подземния свят.
Тома Аквински
Божията мъдрост измисли начин за любовта към Бога да избави грешниците от Божия гняв, като същевременно не компрометира Божията правда.
Джон Пайпър
Най-големите грешници са и най-големите моралисти.
Веселин Георгиев
Животът е за грешниците рай.
Генадий Малкин
В миналото Църквата е опрощавала грешниците, в днешни дни има наглостта да опрощава греховете.
Николас Гомес-Давила
Христовата вяра е правилна за робите, които се смятат за смирени грешници...
Марион Зимър Брадли
Винаги ми е било интересно, че няма кръвен тест - нищо, което да знам - за да се разграничат арменците от турците, християните от мюсюлманите, светците от грешниците, добрите от лошите. В крайна сметка кой наистина знае - може би Бог?
Марк Мустян
Дори Христос не беше в състояние да продаде спасение на доволните грешници.
Маркъс Сейки
Чистите в сърцето спят блажено, докато грешниците са бодърстват.
Ричард Олдингтън
Бракът и процесът на достигане до него не е рай! Това е свързването заедно на двама нуждаещи се грешници, за да направят партньорство, което е значително по-голямо от всеки един от тях поотделно.
Синклер Фъргюсън
Има много грехове в този живот. Всички сме грешници. Ако не вярвате в Бог и не вярвате в писанията, тогава сме на различна страница.
Тайсън Фюри
Всички сме трофеи на Божията благодат, някои по-драматично от други; Исус дойде за болните, а не за здравите, за грешниците, а не за праведните. Той дойде да изкупи и преобрази, да направи всичко ново. Нека тръгнете напред по-отдадени от всякога, за да подхранвате душите, които докосвате, тези нежни животи, които са издържали огромните атаки на Вселената.
Филип Янси
Тъжното е, че много от нас идват при Христос, защото сме грешници и след това прекарват остатъка от живота си, опитвайки се да се преструват, че не сме!
Хенри Клауд
След като прекарвах време сред "грешници", а също и около предполагаеми светци, имам предчувствие защо Исус прекара толкова много време с първата група: мисля, че той предпочиташе тяхната компания. Тъй като грешниците бяха честни за себе си и нямаха претенции, Исус можеше да се справи с тях. За разлика от тях, светиите се показаха, осъдиха го и се опитаха да го хванат в морален капан. В крайна сметка светиите, а не грешниците, арестуваха Исус.
Филип Янси
Мостът на благодатта ще издържи тежестта ти, братко. Хиляди големи грешници са минали през този мост, да, десетки хиляди са минали по него. Някои са били главните грешници, а други са дошли в края на дните си, но арката никога не е отстъпвала под тежестта им. Ще отида с тях, доверявайки се на същата подкрепа. Ще ме търпи, както и тях.
Чарлс Х. Спърджън
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща