Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Кал" - страница 2
Подобно на лотосовото цвете, родено от кал, ние трябва да почитаме най-тъмните части от себе си и най-болезнените от преживяванията си в живота, защото именно те ни позволяват да раждаме най-красивото си аз.
Деби Форд
Едно от нещата, които казвам, е от еволюционна гледна точка: вероятно идеалната богата среда за бебе включва повече кал, добитък и роднини, отколкото повечето от нас биха могли да понасят в днешно време.
Алисън Гопник
Човекът е прасе, което търкаля перлите на думите в калта на своите дела. Големи думи и ниски удари. Ето защо красивите неща са най-красиви, защото са оставени на думи. Какъв вид Петрарка например би бил съпруг на вашата неосъществена любов, ако срещите им не се сведат до неделните литургии? Какви биха били те един за друг, ако заедно преживеят лошо храносмилане, менопауза, криза на средна възраст, негодувание, депресия, истерия? Големите любови са бляскави само защото не са казани. Това е болезнена истина.
Ивана Шоят-Кучи
Словото Божие стигна до човека като дъжд към почвата, а резултатът беше кал, а не бистра вода.
Ким Робинсън
Уморих се от литературата: само мълчанието ме утешава. Ако продължа да пиша, това е защото нямам какво повече да постигна на този свят, освен да чакам смъртта. Търсене на думата в мрака. Всеки малък успех ме нахлува и ме поставя пред всички. Копнея да се въртя в калта. Едва мога да контролирам нуждата си от самоунижение, жаждата си за разврат и разврат. Грехът ме изкушава, забранените удоволствия ме примамват. Искам да бъда и прасе, и кокошка, след което да ги убия и да пия кръвта им.
Кларис Лиспектор
Всичко беше бледосив камък, смътно перлен, като черупка, която Алиса може да вземе от морето и да прекара няколко дълги мига, втренчени в нея, преди да реши да запази или хвърли. Вътрешността на лилава мида, може би, очарователна със своята сребристост, която може да е началото на скъпоценен камък или просто петно от калта, в която е живяла.
Лиз Бразуел
А усетиш ли мъничка възможност за щастие след толкова мрачен период, трябва да се вкопчиш в глезените на щастието и да не се пускаш, докато не те извлече по очи от калта - това не е егоизъм, а задължение. Даден ти е живот, твой дълг е да намериш нещо красиво в живота, без значение колко е крехко.
Елизабет Гилбърт
Имаме земя, имаме вода... и си правим кал.
Иван Кулеков
Понеже сме благословени със земя и вода, вечно си правим... кал.
Стоян Миленков
Публиката е калта, която мачкат и от която си правят читатели.
Гонкур
Харесвам своята съпруга и се надявам да си остане женствена, а не да се въргаля в калта.
Брайън Клъф
Казваха за един лекомислен, но непокварен придворен: "Понапрашил се е във вихрушката, но не се е изцапал в калта."
Никола дьо Шамфор
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща