Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Кал"
Когато мяташ кал по някого, помни - може и да не го уцелиш, но калта ще остане по ръцете ти!
Омар Хаям
В локвата едни виждат калта, а други - отражението на звездите!
Имануел Кант
Когато се стремиш към звездите, може и да не достигнеш никоя, но няма да останеш със шепа кал в ръце.
Лео Бърнет
За низките натури няма нищо по-приятно от това да отмъщават за своето нищожество, замервайки святото и великото с калта на своите възгледи и мнения.
Висарион Белински
Аз съм слабо, ефимерно създание, направено от кал и мечта. Но усещам как всички сили на Вселената се въртят в мен.
Никос Казандзакис
Има кал и има лотос, който расте от калта. Имаме нужда от кал, за да направим лотоса.
Тик Нят Хан
Да пишеш на английски е като да хвърляш кал по стената.
Джоузеф Конрад
Университетът в Тимбукту никога не е съществувал. Единственото нещо, което съществуваше в Тимбукту, беше малка колиба от кал.
Раусас Дж. Ръшдуни
Един ден, след десетки милиони години, някой ще ме намери ръждясал в калта на свят, който никога не е виждал, и когато ме смачкат между пръстите си, ще открият теб.
Джанет Уинтерсън
Бъдете търпеливи и изчакайте. Вашата кал ще се уталожи. Вашата вода ще бъде бистра.
Джеймс Фрей
Да се оправдаеш с лошите дела на другите, е все едно да се миеш с кал.
Виктор Юго
Не всяка кал е лечебна.
Емил Кротки
Този, който хвърля кал, губи почва под краката си.
Адлай Стивънсън II
Ако прокараме такъв пещерен национализъм, хвърляме кал по представители на други етнически групи, ще съсипем страната, което не интересува руския народ. И искам Русия да бъде запазена, включително и в интерес на руския народ. В този смисъл казах, че аз съм най-правилният и най-истинският националист, и най-ефективният.
Владимир Путин
Искаха да ви направят просто момиче, но това е като съхраняване на диамант в калта. Калта изсъхва и пада...
Сара Уотърс
Всеки извор, колкото и прозрачен и бистър да е, не може да не започне да влачи кал и тиня, щом се превърне в река.
Морис Дрюон
По същия начин, по който трябва да почистваме ушна кал от ушите и мръсотия от очите, всички сме помолени да изчистим своите заключения и преценки, които блокират сърцето ни да се срещне със света.
Марк Непо
Невъзможно е да живееш в калта и да не си мръсен.
Оливия Уедсли
Светът беше цял кал и тел. Войната в небесата беше само слабо подражание на ужасите, които хората бяха научили да правят.
Тад Уилямс
Тези хора са само от плът, от кал и предполагам, че има една сила, по-силна от тяхната ревност към Бог: собствената им праведност! Ще ги направим горди, чисти в собствените си очи, отмъстителни, несправедливи съдии един над друг и ще вдигнем такъв шум сред тях, че и най-простата молитва няма да бъде произнесена!
Франк Перети
И тогава разбрах: това беше истинският бог на Бенарас - тази черна кал от Ганга, в която всичко умря, и се разложи, и се прероди, и отново умря. Същото щеше да се случи и с мен, когато умря и ме доведоха тук. Тук нищо няма да се освободи.
Аравинд Адига
Този, който се опитва да скочи до луната, все още е по-висок от този, който се катери в калта, за да вземе изпуснат грош.
Хауърд Пайл
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща