Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ябълка"
Революцията не е ябълка, която пада, когато узрее. Трябва да я накарате да падне.
Ернесто Че Гевара
Ябълката не може да се върне вече на Дървото на познанието – веднъж щом сме прогледнали, ние сме обречени и изправени пред предизвикателството да търсим силата да виждаме повече, а не по-малко.
Артър Милър
Не ми е нужна спалня, за да докажа своята женственост. Мога да бъда също толкова сексапилна, берейки ябълки от дърво или стоейки под дъжда.
Одри Хепбърн
Жената е едновременно и ябълка, и змия.
Хайнрих Хайне
Слагаш бебе в креватче с ябълка и заек. Ако изяде заека и си играе с ябълката, ще ти купя нова кола.
Харви Дайамънд
Само защото една ябълка пада сто пъти от сто, не означава, че ще падне на сто и първи.
Дерек Ланди
Можем да преброим семките в ябълката, но не и да знаем колко ябълки се раждат от една семка.
Кен Киси
Аз не съм жена, но при споменаването на годините се натъжавам. След като синът ми на погребението на баща ми каза: "Сега разбрах, какво е това смърт. Когато ябълката падне, изгние, и след това на това място пораства нова ябълка" Така че няма ли да покълна някъде някога?
Емир Кустурица
Смешно е, по някакъв начин актьорът е писател. Не е като двете неща да са толкова отделни, че да са като ябълки и портокали. Писателят и актьорът са едно цяло.
Сам Шепърд
Съвсем просто е да преброиш семенцата в една ябълка. Но кой от нас може да каже колко ябълки има в едно семенце?
Уейн Дайър
Всичко, което сме или което се надяваме да станем, дължим на дявола и неговите контрабандни ябълки.
Джон Фанти
При достатъчно очни ябълки всички бъгове са плитки.
Кори Доктороу
Ябълките на раздора винаги са пресни.
Генадий Малкин
Ако не сте достатъчно гладни да изядете ябълка, не сте гладни.
Майкъл Полан
Той затвори очи и се опита да си спомни вкуса на снежните ябълки. Когато е бил дете, зад ковачницата на баща му е имало едно възглавено дърво от тях. Майка му винаги щеше да ги бере, но никога нямаше достатъчно за повече от една торта. Пикантно и същевременно сладко, като Макинтош, но месото беше толкова невероятно бяло, девствено, а сокът беше толкова обилен, че беше като никоя друга ябълка, която някога е опитвал.
Никол М. Келби
Любовта е като ябълка, която пада в скута ви - това се случва моментално.
Паринуш Сании
Винаги мисля, че съм роден в страната, където всички ядат ябълки. После се озовах в страната, където всички ядат банани. Така че сега ям банани толкова дълго, че само си спомням за ябълките.
Петер Сис
Изкуството не ни отвежда до доброта и праведност. То е нравствено неутрално, като вкус на ябълка.
Антъни Бърджес
Като видяла златна ябълка, тя като по-голямата си сестра веднага посегнала да я откъсне. Но скоро се убеди, че да искаш и да можеш са съвсем различни неща.
Хауърд Пайл
Микроикономиката е изследване на това как конкретният избор, направен от бизнеса, потребителите и правителствата, влияе на пазарите за различни стоки и услуги. Например, микроикономист може да проучи как ценовите промени влияят върху продажбите на ябълки спрямо портокалите.
Алекс Беренсън
Мозъка на човек обожава да пише. На него му харесва да дава имена на явленията, да намира асоциации и различия. Подбира думите така както избира ябълки: тези които изглеждат по-вкусни.
Джулия Камерън
Това е светът навън, малки зелени ябълки и инфекциозна болест.
Дон ДеЛило
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща