Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Темперамент" - страница 2
Удивително е да се замислим колко малко е нужно, за да накараме едно момиче, на определена възраст и артистичен темперамент, да повярва, че е влюбено.
Франческа Лия Блок
Млади хора, не си мислете, че имате артистичен темперамент, който трябва да се усмихва. Не вярвайте, че не можете да свършите добра работа, освен ако не се чувствате в пълно настроение за това. Всичко това са глупости. Често трябва да се насилвам да започна сутрин; но след малко установявам, че мога да работя. Само упоритата и редовна работа ще доведе до успех.
Хауърд Пайл
Темпераментът е умението да се сдържаш.
Галина Вишневская
Нашето генетично наследство дарява всеки от нас с поредица от емоционални настройки, които определят нашия темперамент. Но участващата мозъчна верига е изключително ковък; темпераментът не е съдба.
Даниъл Голман
Част от научния темперамент е тази толерантност към отчитане на множество хипотези едновременно.
Дейвид Игълман
Темпераментът и характерът на Доналд Тръмп е точно това, което бихте мразели да виждате в децата си, още по-малко във вашият президент.
Дейвид Ремник
Не мисля, че има място за "артистичен темперамент". Професионалните артисти разбират, че изкуството е бизнес. Ако фирмите управляваха своите компании, както много художници правят кариерата си, те нямаше да останат отворени една година.
Джак Уайт
Има и друга причина, поради която не трябва да се притесняваме да изразяваме истинските си чувства на личен език. Нашият темперамент, емоционалните възходи и падения са част от нас самите.
Йеспер Юл
Психолозите поради причини на клинична необходимост или капризи на темперамента са избрали да разсекат и катализират болестните емоции - депресия, гняв, тревожност - и да оставят до голяма степен неизследвани по-жизнените, положителни.
Кей Редфийлд Джеймисън
За темперамента на хората може да се каже, че подобно на повечето сгради има различни фасади - едни приятни, други - неприятни.
Франсоа дьо Ларошфуко
Инатът е характер кажи-речи толкова, колкото темпераментът е любов.
Никола дьо Шамфор
Сред тях (съветските дисиденти – бел.прев.) имаше различни хора, също както и сред другите категории население. Не по-малък процент умни и глупави. Някои имаха садо-мазохистичен комплекс, а други тщестлавие. Разбираемо е – от една страна това са страданието и затвора, а от друга – славата и упоменаването в разни "Гласове". Включваха се по различни причини. Мен това не ме привличаше, а най-вече тяхната поетика, дисидентския дискурс. По съдържание те ми се струваха дисиденти, но по форма – съветски. В този смисъл считам, че дори такава фигура като Солженицин и по естетика, и по поетика е напълно съветски. Просто така се е случило, че съветският писател Солжницин по силата на своя темперамент и по силата на избраните от него теми се е оказал отритнат и изгонен. Но той така и започна – като съветски писател.
Лев Рубинщейн
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща