Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Темперамент"
В темперамента ни се крият повече недостатъци, отколкото в ума ни.
Франсоа дьо Ларошфуко
Докато всички тела са съставени от четирите елемента, тоест от топлина, влага, пръст и въздух, все пак има смеси според естествения темперамент, които изграждат природата на всички различни животни по света, всяко според вида си.
Витрувий
Силен темперамент има този, който не губи равновесие дори в моменти на най-голяма възбуда. Силен темперамент притежава човекът, способен не само силно да чувства, но и да съхранява равновесието си при най-различни изпитания и е способен, въпреки бурята в гърдите, да се подчинява на най-фините указания на разума - също като стрелката на компаса в кораба, подмятан от бурята.
Карл фон Клаузевиц
Музиката пробужда темперамент.
Джим Морисън
Ако не бях актьор, мисля, че щях да полудея. Трябва да имате допълнително напрежение, някакъв допълнителен темперамент, за да достигнете определени височини.
Лорънс Оливие
Когато баща, отсъстващ през деня, се прибира у дома в шест, децата му получават само неговия темперамент, а не неговото учение.
Робърт Блай
Щастието винаги е страничен продукт. Вероятно е въпрос на темперамент и доколкото знам, може да е от жлези. Но това не е нещо, което може да се изисква от живота и ако не сте щастливи, по-добре спрете да се тревожите за това и вижте какви съкровища можете да извлечете от собствената си марка нещастие.
Робъртсън Дейвис
Щастлив е този, които живее в условия, подходящи за неговия темперамент, но на по-съвършен, е този който знае как да адаптират своите темперамент към всякакви условия.
Дейвид Хюм
Какво от това, че сега съм блондинка? Все още имам предишния си темперамент на брюнетка.
Джина Лолобриджида
Темата не се избира. В това е именно тайната на шедьовъра, че темата е отражение на темперамента на писателя.
Гюстав Флобер
Ти си толкова добър в това. Темпераментът, мръщенето. Трябва да пиете инжекции тестостерон в сутрешното си кафе.
Роб Търман
Леността, разбира се, е абсолютно решаваща част от творческия процес: не намирате поети, седнали в редици в пещерни фабрики за думи, вторачени в екраните. Те по-скоро могат да бъдат намерени да се излежават на дивана или да се разхождат из горичките, да подхранват меланхоличните си темпераменти и да се губят в дълги мечти.
Том Ходжкинсън
Способността за екстравагантна емоция, която съпругът ми намира за толкова привлекателна в мен, може да бъде изтощителна, особено за дете. Настроенията ми са живачни и това може да бъде ужасяващо. Знам, защото бях дъщеря на майка с променлив темперамент.
Айлет Уолдман
Въпреки че индивидуалните темпераменти варират, момчетата са създадени да бъдат по-напористи, дързостни и възбудими от момичетата.
Джеймз Добсън
Ако сте писател с определен тип темперамент, тогава това, което наистина искате да направите, е да преоткриете света. Бог не беше лош писател, освен че беше реалист.
Джон Барт
Семействата са се превърнали в модели за обществен живот, изграждайки приятелства между хора с различни темпераменти, амбиции и възраст, дори ако те често са неуспешни. Хората сега искат преди всичко да оценят своята уникалност.
Тиодор Зелдин
Инвестирането изисква качества на темперамента много повече, отколкото изисква качества на интелект.
Уорън Бъфет
Мечтите имат последствия. Няма връщане назад. Революцията не е безболезнен поход към портите на свободата и справедливостта. Това е борба между яростта и надеждата, между изкушението за разрушаване и желанието за изграждане. Темпераментът й е отчаян. Това е измъчен отговор на миналото, на всичко, което се е случило, припомнените и неприпомнени несправедливости - тъй като споменът за една революция достига много по-назад от паметта на нейните действащи лица.
Хишам Матар
В самите черти на неговия темперамент, които оказват значително влияние върху душевния му живот, човек носи в себе си качества и импулси, които имат очевидна връзка с тези на неговите физически предци.
Рудолф Щайнер
Нека всеки поеме по пътя според своите способности, разбиране и темперамент. Неговият истински гуру ще го срещне по този път.
Свами Шивананда
Нека се опитаме, за да опростим задачата, да сравним различни темпераменти с различни контейнери за напитки. Например червеният темперамент може да се оприличи на чаша водка.
Томас Ериксон
Нямам такъв темперамент, който се подчинява на християнството или исляма.
Уоле Шоинка
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща