Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Гърло"
За повечето от нас нищо не е толкова невидимо, колкото неприятна истина. Въпреки че се държи пред очите ни, бутнато под носовете ни, напъхано в гърлото - ние не го знаем.
Ерик Хофер
Животът се върти в кръг, все по-близо до гърлото.
Станислав Йежи Лец
Аз съм един от онези хора, които, оставяйки на гребена на моста, винаги мислят за това как да скочат надолу, усещайки непоносим сърбеж в средата на гърлото.
Уилям Дефо
Някои мистерии са по-добре с прорез на гърлото.
Скот Линч
Не вярвах в идеалите на комунизма, а в идеалите на братството, социалната справедливост. Те се засмяха на това. С цялото си същество мразех "новата" Русия, в която човек може да настъпи гърлото на човек, да премине и дори да не се обърне.
Андрей Макин
Добрият слушател не е някой, който няма какво да каже. Добрият слушател е добър говорещ с възпалено гърло.
Катрин Уайтхорн
Паметникът им заседна като рибена кост в гърлото на града.
Робърт Лоуъл
Един от най-добрите механизми за справяне в живота е да знаеш разликата между неудобство и проблем. Ако си счупиш врата, ако нямаш какво да ядеш, ако къщата ти гори - значи имаш проблем. Всичко останало е неудобство. Животът е неудобен. Животът е бучка. Буца в овесената каша, буца в гърлото и буца в гърдата не са един и същи вид бучка. Човек трябва да научи разликата.
Робърт Фулам
Животът е бучка. И буца в овесената каша, буца в гърлото и буца в гърдите не са една и съща буца. Човек трябва да научи разликата.
Робърт Фулам
Гласът не е само звукът, който идва от гърлото ви, но и чувствата, които идват от думите ви.
Дженифър Донъли
Исках музиката да излиза от високоговорителите, сграбчвайки те за гърлото, биейки главата ти в стената и след това те убива.
Иги Поп
- Вече не те обичам - прошепна тя. - Изобщо не те обичам. Гърлото му се сви. - Няма нищо, скъпа. Аз те обичам достатъчно и за двама ни.
Сюзън Елизабет Филипс
Трябваше ми доста вода, за да преглътна тази шибана глава на прилепа. Все още я чувствам заседнала в шибаното ми гърло, след всичките тези години. Хората от цял свят ми казват: "Ти си този дето убива животинки. Правиш ли го още? Всяка нощ ли го правиш?" Това се случи само един шибан път, за Бога.
Ози Озбърн
Не мога да спя. Между клепачите ми е забита жена. Бих й казал да излезе, ако мога. Но има жена, заседнала в гърлото ми.
Едуардо Галеано
Овчарят прогонва вълка, впил зъби в гърлото на овцата, поради което овцата смята овчаря за свой освободител, докато вълкът го заклеймява за същата постъпка като "рушител на свободата", особено след като овцата е черна. Ясно е, че овцата и вълкът не са постигнали съгласие относно дефиницията на думата "свобода", и точно същата разлика е най-разпространена сред човеците дори на север, макар че всички те проповядват любов към свободата.
Ейбрахам Линкълн
Да копаеш кладенец, когато жаждата е вече в гърлото.
Плавт
Опитай да се научиш да вдишваш дълбоко, истински да усещаш вкуса на храната, докато се храниш и, когато спиш, наистина да спиш. Опитай толкова силно, колкото ти е възможно да бъдеш жив с цялото си същество и, когато се смееш, смей се с цяло гърло. И когато се ядосаш, бесней на воля. Опитай да бъдеш жив. Достатъчно скоро ще си мъртъв.
Ърнест Хемингуей
Знаете какво кара сърцето ви да се ускорява, знаете какво кара дъха ви да свива гърлото ви, знаете какво кара гърдите ви да се свиват от очакване. Иди вземи това!
Санджай Гупта
Шамас усети буца в гърлото си и се опитваше да не заплаче. Мислеше си, че ако го направи, ще му се смеят, тъй като вече беше близо до това да бъде мъж.
Хулия Наваро
Човек не винаги избира съдбата си сам - понякога съдбата те хваща за гърлото и те хвърля в най-тъмният ъгъл на живота.
Валентин Пикул
Неразбирането е по-лошо от хилядите ками. Убиец с нож ще пререже гърлото на човек, а глупакът ще унищожи цял град.
Глен Кук
Дивото отвращение на живота ме хвана за гърлото.
Густав Майринк
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща