Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Опера" - страница 2
Иска ми се операта да е всяка вечер. То е най-сладкото и приятно от всички забавления. Някои от песните сякаш разтопиха душата ми.
Фани Бърни
Учих опера и когато напуснах консерваторията, си казах, че никога повече няма да пея публично.
Гарт Грийнуел
Изабел реши тази година да няма любовник и насочи енергията си, освен обичайните концерти и опери, към изучаването на френски и италиански и към проблемите на феминизма и суфражетството.
Джим Харисън
Глупавите хора обичат да се смеят, че в операта пеят: "бягаме, бягаме", а от сцената никой не избягва. Ако някой иска да гледа, как бягат, той трябва да отиде на стадиона, а не в операта.
Джордж Баланчин
Папараците са ужасни създания. Не разбирам как те могат да се държат така. Ние просто искаме да създадем кино, за да радваме хората. Те правят от нашият живот сапунена опера.
Ема Стоун
Историците нямат какво да правят в операта.
Алехо Карпентиер и Валмонт
Маурисио изглеждаше така, сякаш би предпочел да бъде на първия ред в немска опера.
Карл Хайасън
И нестабилното детство те кара да цениш спокойствието и да не жадуваш за вълнение. Да прекарате един съботен следобед в избърсване на пода в кухнята, докато слушате опера по радиото, и да отидете тази вечер в индийски ресторант с приятел и да се приберете вкъщи до девет часа - това е достатъчно. Те са подаръци.
Къртис Ситенфелд
Ти не би могъл да кажаш дали тя беше облечена за опера или за операция.
Ървин Коб
Първият ми спомен за Бай Дечко е от 1959-а година. Тогава майка ми се омъжи за него. Ходихме на море с неговото "Рено". Бавно се пътуваше, то едва ли вдигаше и 100 километра. Спряхме в Стара Загора Бай Дечко да се види с негови приятели и на другия ден продължихме. Отседнахме в хотел "Олимп" в Слънчев бряг, страхотно изкарахме. Покрай мен Бай Дечко се запали по спорта. През 1962 година си купихме телевизор "Опера", за да гледаме световното по хокей.
Ричард Груев
Балетмайсторът Лавал бил на репетиция на една опера. Авторът или някой от приятелите му го извикал на два пъти: "Господин Дьо Лавал, господин Дьо Лавал!" Лавал се приближил и се възмутил: "Господине, два пъти ме наричате Дьо Лавал. Първия път си замълчах, но вие прекалявате. Нима ме взимате за ония двам-трима господа Дьо Лавал, които не могат да изиграят дори един менует?"
Никола дьо Шамфор
Преди години, докато бях още в казармата, често чувах от приятелите си добродушното: "Е, Венко, стига с тая опера бе!”.
Венцеслав Николов
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща