Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Опера"
В операта, както при всяко изпълнителско изкуство, за да бъдете търсен и да налагате високи хонорари, трябва да бъдете несъмнено добър, но също и известен. А тези двете са съвсем различни неща.
Лучано Павароти
Операта, заедно с архитектурата, е най-странното откритие на Западния човек. Не би могло да се предскаже, от който и да е логичен процес.
Кенет Кларк
Вземете например операта - за да отидете в операта, трябва да се облечете в смокинг и да платите много пари.
Вим Вендерс
Любовта във Франция е комедия, в Англия е трагедия, в Италия е опера, а в Германия - мелодрама.
Маргарита де Блесингтън
Като форма на изкуството операта е рядко и забележително творение. Според мен тя изразява човешката драма така, както не може да бъде изразена по никакъв друг начин, или поне не така красиво.
Лучано Павароти
Обичам операта. Дори работих в Карнеги Хол... като продавач на билети.
Ал Пачино
Каква чудесна би могла да бъде операта, ако не бяха тези певци!
Джоакино Росини
Това е чудесна, прекрасна опера, само че боли.
Джоузеф Камбъл
Моят хоризонт върху човечеството се разширява, като чета писателите на стихове, виждам картина, слушам някаква музика, някаква опера, която изобщо няма нищо общо с променливото човешко състояние или борба или каквото и да било. Обогатява ме като човек.
Уоле Шоинка
Както и многото глухи, той беше страстен любител на операта.
Александър Куприн
От всички шумове, познати на човечеството, операта е най-скъпият.
Молиер
Ако съберете всички съставки, които естествено привличат децата - секс, насилие, отмъщение, зрелище и буен шум - това, което имате, е гранд опера.
Джудит Мартин
Предишните събития, които са очаквали, са били нова книга или нова опера, сега - нов модел автомобил.
Лорънс Оливие
Знаех го, просто го знаех! Човекът, който имаше задачата да напише диалога на живота ми, работеше върху много нискобюджетна сапунена опера.
Мариан Кийс
Операта едва ли е най-богатата музикална форма. Но чувствам, че все още съм по-склонен към симфоничния род.
Пьотр Чайковски
Винаги съм вярвал, че операта е планета, където музите работят заедно, хващат се за ръце и прославят всички изкуства.
Франко Дзефирели
Имам чувството, че империята е нещо, което или се приема за даденост в космическата опера - не се поставя под въпрос, просто се представя като факт от изграждането на света - или се представя толкова зло, че да бъде неразбираемо лошо...
Аркади Мартин
Операта е единственото място на света, в което героят получил удар от кинжал в гърдите, започва да пее вместо това, вместо да му изтича кръвта.
Борис Виан
Помислете за "Игра на тронове". В старите времена този вид шоу може да се счита за лошо писане. Изглежда наистина не се движи към криза или кулминация, няма истински герой и е структурирана по-малко като телевизионно шоу или филм, отколкото сапунена опера.
Дъглас Рушкоф
Четете, ходете в музеи, слушайте опери... Само, за Бога, не изучавайте живота по филми, телевизия и интернет!
Кристоф Валц
Пучини е написал чудесни опери, но ужасна музика.
Дмитрий Шостакович
Запомнете: именно смъртта прави операта незабравимо произведение.
Лучано Павароти
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща