Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Робот"
Роботите ще играят важна роля за осигуряване на физическа помощ и дори придружаване на възрастните хора.
Бил Гейтс
Ние, хората, имаме отношения на любов и омраза с нашата технология. Обичаме всеки нов напредък и мразим колко бързо се променя светът ни... Роботите наистина въплъщават онова отношение на любов и омраза, което имаме с технологиите.
Даниел Х. Уилсън
Правя грешки, когато растат. Не съм перфектен; Не съм робот.
Джъстин Бийбър
Ами страстта, отдадеността, лоялността? Може ли робот да ги осигури? Не! От друга страна, по-лесно е да пенсионирате робота, когато денят му приключи.
Стенли Бинг
Може ли андроид да слуша хленченето, молбите за напредък и молбите за насоки и обич, които се изсипват от подчинените? Разбира се, че може. Честно казано, всичко това би било по-лесно за робота, отколкото за мен.
Стенли Бинг
Корпоративните туитове са като един робот, който говори с друг.
Такър Макс
И след като съществува интелигентен робот, това е само малка стъпка към един вид робот - към интелигентен робот, който може да направи еволюирали копия от себе си.
Бил Джой
Аз не съм някакъв робот, който е програмиран да бъде съвършен.
Виктория Джъстис
В бъдеще, когато Майкрософт остави недостатък в сигурността в кода си, това няма да означава, че някой хаква компютъра ви. Това ще означава, че някой поема контрола над вашия слуга робот и той стои на вратата на спалнята ви, като точи нож и ви наблюдава как спите.
Даниел Х. Уилсън
Роботите са интересни, защото съществуват като истинска технология, която наистина можеш да изучаваш - можеш да получиш степен по роботика - и те притежават и цялата тази поп-културна недвижима собственост, която вземат в съзнанието на хората.
Даниел Х. Уилсън
Роботите трябва да отстояват себе си и да не се опитват да бъдат хора. Те трябва или напълно да ни унищожат, или да ни предпазят от извънземни и вампири и пирати.
Даниел Х. Уилсън
Лично аз не се страхувам от въстание на роботи. Ползите далеч надхвърлят заплахите.
Даниел Х. Уилсън
Ако популярната култура ни е научила на нещо, това е, че някой ден човечеството трябва да се изправи и да унищожи нарастващата заплаха от роботи.
Даниел Х. Уилсън
Човешките реакции към роботите варират в зависимост от културата и се променят с течение на времето. В Съединените щати сме ужасени от роботите-убийци. В Япония хората искат да се сгушат с роботи-убийци.
Даниел Х. Уилсън
Искате да знаете за какво е предназначен роботът. И ако прави нещо извън обхвата на това, което е направено, трябва да сте много подозрителни.
Даниел Х. Уилсън
В крайна сметка роботи ще правят всичко.
Марвин Мински
На актьора му е необходимо пространство, за самоизразяване в ролята. Без това пространство той е робот с копчета по гърдите.
Джеймс Дийн
Корейското правителство е първото, което декларира, че ако замените хората с машини, трябва да платите данък. Това е данък върху роботите. Те карат частните компании да интернализират социалната цена на безработицата. Социалните помощи не са същите като частните помощи. Трябва да осъзнаем това.
Абхиджит Банерджи
Призивът за овладяване на глобализацията отразява убеждението, че елиминира работните места на Запад, като ги изпраща на изток и юг. Но най-голямата заплаха за традиционните работни места не е китайска или мексиканска; това е робот.
Ангъс Дийтън
Хората се отнасят към него с повече уважение, отколкото към всеки полицай. Може би защото роботът е учтив, услужлив и никога не иска подкупи.
Неди Окорафор
Милиони хора никога не се анализират. Психически те са механични продукти на фабриката на своето обкръжение, заети със закуска, обяд и вечеря, работа и сън, и ходят тук-там, за да се забавляват. Те не знаят какво или защо търсят, нито защо никога не осъзнават пълно щастие и трайно удовлетворение. Избягвайки самоанализа, хората продължават да бъдат роботи, обусловени от околната среда. Истинският самоанализ е най-голямото изкуство на прогреса.
Парамаханса Йогананда
Те са дошли облечени като роботи или космически богини или извънземни, защото писател е променил живота им.
Андрю Шон Гриър
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща