Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Носител" - страница 2
Ако сте носител на определен набор от гени, вероятността ви да извършите насилствено престъпление се увеличава с осемстотин осемдесет и два процента.
Дейвид Игълман
Разбира се, че пренебрегвам войната, но ако бъде докарана до вратата ми, носителят ще ме намери у дома.
Джеймс Гарфийлд
Наслаждавам се на филмовия носител и мисля, че го разбирам добре и ми харесва да работя с режисьори, така че да, мисля, че ще се придържам към това.
Джейн Голдман
Не се сетих за прякор за него. Ние даваме имена, които да присвоим на носителя, за да ги направим част от нашия живот. Доживял до седемдесет, стигнах дотам да дам не само свобода на себе си от другите, но и на другите свобода от себе си. Дори ако този някой е просто бездомна котка.
Елена Михалкова
Изцелението не идва чрез интензивно утвърждаване на божествеността или чрез просто изливане на любов и израз на неясен мистицизъм, а чрез овладяване на точна наука за контакт, впечатление, призоваване плюс разбиране на финия апарат на етерния носител.
Алис А. Бейли
Животът е това, което живее - в нас или извън нас; ние сме само негови носители, то е, както твърдят фармацевтите, основата.
Камило Хосе Села
Чуждият език е крепост, която е нужно да се щурмува от всички страни едновременно: четене на вестници, слушане на радио, гледане на недублирани филми, посещения на лекции на чужд език, изучаване на учебника, преписване, срещи и разговори с приятели носители на езика.
Като Ломб
Моята метафора за превода винаги е била, че преводът наистина е изкуство за изпълнение. Взимате оригинала и се опитвате да го изпълните наистина в различен носител. Част от това е относно интерпретацията и това, което според вас наистина е гласът на автора.
Кен Лиу
Бактерията е безобидно създание, и ако тя носи болест, то тя носи първична субстанция, която предизвиква болест. Точно така както и слона може да бъде наричан носител на болести.
Кристоф Вилхелм фон Хуфеланд
Мисля, че великите хора приличат на гръмотевиците, родени от небето: другите хора ги очакват като носители на пламъка, на искрата, за да си вземат от тях и да запламтят в буен огън.
Томас Карлайл
Човекът е обективен носител на Разум и онзи който пречи на разума да съществува, да се развива и усъвършенства върши зло...
Аркадий и Борис Стругацки
Зная само едно: човекът е обективен носител на разум и всичко, което пречи на човека да развива разума, е зло и това зло трябва да се отстранява в най-кратки срокове и на всяка цена. На всяка? Дали на всяка?... Не, сигурно не на всяка цена. Или на всяка? Лигльо! - помисли си той за себе си. - Трябва да се реша. Рано или късно, все пак трябва да се реша.
Аркадий и Борис Стругацки
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща