Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Психолог" - страница 2
Психолозите наричат това привикване, икономистите го наричат намаляваща пределна полезност, а останалите от нас го наричат брак.
Даниел Гилбърт
Болест ли е самочувствието? Това е според начина, по който го определяш. По обичайния начин, дефиниран от хората и от психолозите, бих казал, че това е може би най-голямото емоционално смущение, познато на мъжа и жената.
Албърт Елис
Аз съм един от най-обичаните психолози в Съединените щати, но съм може би и най-мразеният.
Албърт Елис
От моята гледна точка като задълбочен психолог виждам, че тези, които имат връзка с историята, са в по-добра форма и имат по-добра прогноза от тези, на които историята трябва да бъде представена.
Джеймс Хилман
Социопатът често се описва като човек с малко или никаква съвест. Ще оставя на психолозите да решат дали Холмс отговаря на клиничния профил, но няма съмнение, че нравственият й компас е бил много изкривен.
Джон Кариру
Професията прави артиста психолог - наистина всеки герой ти изследваш, като доктор пациент.
Дмитрий Дюжев
Шекспир е велик психолог. В неговите пиеси ние откриваме всичко, което става душата на човек.
Йохан Петер Екерман
Това, че съм психолог за развитие, не ме направи по-добър в общуването със собствените ми деца, не. Бърках се и, повярвайте ми, се тревожех и се тревожех за най-доброто за тях.
Алисън Гопник
И все пак всеки от нас носи и друг портрет със себе си, картина, далеч по-важна от всеки в портфейла ни. Психолозите си имат име. Те наричат тази ментална картина на нас самите, нашата представа за себе си. ... винаги има човек, чието изображение на себе си е изкривено, като снимка, носена твърде дълго в портфейл. Добрата новина за огромната стойност, която имаме в очите на Бог, може да освети нашия вътрешен автопортрет.
Джош Макдауел
Психолозите поради причини на клинична необходимост или капризи на темперамента са избрали да разсекат и катализират болестните емоции - депресия, гняв, тревожност - и да оставят до голяма степен неизследвани по-жизнените, положителни.
Кей Редфийлд Джеймисън
Емоционалните хора не са много наблюдателни; щастливите са лоши психолози. Само неспокойният напряга сетивата си до краен предел, инстинктът за опасността изостря още повече естествените му умствени способности.
Стефан Цвайг
Съвсем доскоро психолозите вярваха, че ролята на бащата в живота на детето започва, когато то е на три или четири години и вече може да говори... няколко изследвания ... стигнаха до заключения ...: момчетата имат абсолютна нужда от баща си в първите две години от съществуването си.
Ги Корно
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща