Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Умереност" - страница 2
Нека имате три главни лекаря - весел характер, покой и умереност които никога да не те напускат. Винаги следвай съветите им и се доверявай на техните предписания.
Арнолд от Виланова
Умереността е единственото правило за здравословен живот. Това означава умереност във всички полезни неща.
Хърбърт Шелтън
Честността е принцип. Обслужването е принцип. Любовта е принцип. Тежката работа е принцип. Уважение, благодарност, умереност, справедливост, почтеност, лоялност и отговорност са принципи. Има още десетки и десетки. Те не са трудни за идентифициране. Точно както компасът винаги сочи истинския север, сърцето ви ще разпознае истинските принципи.
Шон Кови
Нека намери баланс и умереност във всички неща; нека слуша себе си, а не шума на другите.
Бали Каур Джасвал
Умереност, скъпа, във всичко друго освен любовта и шоколада. Това е моето мото.
Барбара Бретън
Виното е най-добрият приятел на човек, когато се използва с умереност, и най-големият му враг, ако се приеме в излишък.
Никола дьо Кондорсе
Не бързайте от крайност към крайност. Умереността е една от главните човешки добродетели.
Катрин Райън Хайд
Не признавам друга политика, освен политиката на умереност, политиката на резултатите и, колкото може по-скоро произнесената дума, - политика на опортюнизъм.
Леон Гамбета
Опитът ме научи, че при дадени обстоятелства прилагането на брутална сила е възможно най-човечно. Единствено слабостта е нечовечна. След като е направено всичко, продиктувано от умереността, трябва да се приложи енергичност, без която умереността е просто слабост.
Наполеон Бонапарт
У човека с посредствени качества дори и умереността му е посредствена добродетел.
Жан Расин
Умереността идва от страха да не се изложим на завист или презрение, които си навличат опиянените от щастие. Тя е суетен показ на силата на духа ни. Дори у личности, достигнали най-високо положение, тя е израз на желанието им да изглеждат по-велики от успеха си.
Франсоа дьо Ларошфуко
Кажете на някой човек, чиято къща е в огън, да вика умерено за помощ; кажете на някоя майка да измъква детето си умерено бавно от пожара, в който е попаднало; но не ме карайте аз да използвам умереност.
Уилям Лайън Фелпс
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща