Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Конгрес" - страница 2
Ако мога да бъда президент, какво мога да направя така или иначе? С Конгреса и пресата какъв шанс имам да направя основни промени?
Робърт Кенеди
Еврото е начинът, по който конгресите и парламентите могат да бъдат лишени от цялата власт върху паричната и фискалната политика. Досадната демокрация е отстранена от икономическата система.
Робърт Мъндел
Ако Иран нахлуе в Израел, Конгресът трябва да обяви война.
Рон Пол
Конституцията никога не трябва да бъде тълкувана така, че да разрешава на Конгреса да нарушава справедливата свобода на печата или правата на съвест; или да попречат на хората на САЩ, които са мирни граждани, да запазят собствените си оръжия.
Самюел Адамс
Оказва се, че Конгресът е изпълнен с републиканци и демократи, желаещи да действат като механизми за подпомагане на най-репресивните сили в Иран.
Стивън Кинзър
През последните няколко години Путин седеше удобно в Кремъл, знаейки, че каквото и да се случи в Конгреса на САЩ, президентът Обама се противопостави на закона на Магнитски. В тоталитарния ум на Путин това беше желязна гаранция, че никога няма да стане закон. Но това, което Путин пренебрегна, беше, че Съединените щати не са Русия.
Бил Браудър
Конгресът дойде да разгледа НАСА главно като програма за работни места, а не като проучвателна агенция.
Грегъри Бенфорд
Покажете ми член на Конгреса, който е част от процеса на присвояване и аз ще ви покажа съпруга, дете или шурей с компания, която се възползва от федералните долари.
Джак Кар
Когато налага скъпи регулаторни мандати на частния сектор, Конгресът често действа въз основа на натиск на групи по интереси, анекдоти и емоции в момента. Изпълнителната власт едва ли е перфектна, но е много по-малко вероятно да направи това.
Кас Сънстейн
Скъпи другари империалисти [...] - Из доклад на XXVI конгрес на КПСС, 1981 г.
Леонид Брежнев
Освен сръбските чети в Северозападна Македония Хилми паша в съгласие с гръцките емисари създаде на югозапад гръцките** андарти. И така българските чети трябваше да се борят срещу три фронта: турската войска, която в потери ги преследваше, сръбските чети и гръцките андарти. Тежко стана положението на организацията. Ръководителите и в специален за целта конгрес решиха да вдигнат всеобщо въстание.
Антон Димитров
Писна ми от конгреси! Няма за какво да се събираме пак. Знаете, че когато има конгреси, обикновено ги печеля.
Иван Славков
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща