Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Конгрес"
Има повече егоизъм и по-малко принципи сред членовете на Конгреса, отколкото имах представа, преди да стана президент на САЩ.
Джеймс Полк
По време на службата си в Конгреса на САЩ поех инициативата за създаване на интернет.
Ал Гор
Има една критика, която не може да бъде изравнена на междупарламентарните конференции, но която е приложима до голяма степен за мирните конгреси: срещите губят време.
Фредрик Байер
Повечето американци нямат истинско разбиране за работата на международните кредитори. Сметките на системата на Федералния резерв никога не са били одитирани. Той действа извън контрола на Конгреса и манипулира кредита на Съединените щати.
Бари Голдуотър
Никсън беше най-нечестният човек, когото съм срещал в живота си. Той излъга жена си, семейството си, приятелите си, колегите си в Конгреса, пожизнени членове на собствената си политическа партия, американския народ и света.
Бари Голдуотър
Аспектът на конгресите и подобни срещи като цяло, на които придавам най-голямо значение, е дискусията. Ето защо хората се събират: да чуят различни мнения, вместо да приемат резолюции.
Фредрик Байер
Аз също съм политически независим, така че не съм фен нито на демократите в Конгреса, нито на републиканците в Конгреса.
Кал Пен
Задължение на Президента е да предлага и привилегия на Конгреса да се разпорежда.
Франклин Делано Рузвелт
Мисля, че президентът Обама се опитва да заблуди обществеността, като се преструва, че не е бил част от Конгреса, който в миналото е взел някои решения, които ни доведоха до мястото, където сме днес.
Сара Пейлин
Изкуствата са още по-добър барометър за това, което се случва в нашия свят, отколкото борсата или дебатите в Конгреса.
Хендрик ван Луун
Вярвам, че Уотъргейт показва, че системата е работила. По-специално съдебната власт и конгресът и в крайна сметка независим прокурор, работещ в изпълнителната власт.
Боб Удуърд
А годишните заседания на Асамблеята на лигата са в действителност официални мирни конгреси, обвързващи за участващите държави до степен, която повечето държавници преди четвърт век биха считали за утопични.
Карл Ялмар Брантинг
От 1918 г. нататък синдикалистите трябва да изразяват от платформите на своите конгреси желанието на работниците за мир чрез рационална организация на света.
Леон Жуо
Ако трябваше да обобщя Базелския конгрес с една дума - която ще се пазя от произнасяне публично - тя би била следната: В Базел аз основах еврейската държава. Ако днес го кажа на глас, ще ми отговорят всеобщ смях. Ако не след 5 години, със сигурност след 50, всеки ще го разбере.
Теодор Херцел
Мисля, че при мнозина съществува грешното мнение, че конгреса регулира Уолстрийт. В действителност не е така. Всъщност Уолстрийт регулира конгреса.
Бърни Сандърс
Хората са отговорни за характера на своя Конгрес.
Джеймс Гарфийлд
АНС обикновено се крие в отговор на запитвания в Конгреса относно обхвата на надзора в Америка.
Едуард Сноудън
Що се отнася до насърчаването на мирните конгреси, ние проведохме своите срещи и събрания, но насърчаването чрез тях на решителната и ефективна воля за мир, проявяваща се в действие и политика, остава да се постигне.
Лестър Пиърсън
Конгресът беше този, който наложи правилото "Не питай, не казвай", но това със сигурност беше и моя позиция, и моя препоръка да се измъкнем от още по-лошите последици, които със сигурност щяха да се случат.
Колин Пауъл
Безопасно е да се каже, че Конгресът на САЩ сега се управлява от платени служители, а не от хора, избрани да вършат работата.
Бари Голдуотър
Единственият инструмент, който има относителна политическа автономия, е паричната политика. Централните банки не трябва да ходят в Конгреса, за да получат одобрение за повишаване на лихвения процент.
Мохамед Ел-Ериан
Твърдението, че обезщетенията за социално осигуряване са безопасни, може да звучи наивно, но според мен всъщност е доста цинично. Вярвам, че докато възрастните хора продължават да гласуват в голям брой, никой Конгрес няма да отстъпи на обещаните плащания за тези, които вече имат право да получават обезщетения.
Ричард Талер
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща