Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Спътник"
Политайки над Земята с кораб - спътник, аз видях колко прекрасна е нашата планета. Хора трябва да съхраним и умножим тази красота, а не да я разрушаваме.
Юрий Гагарин
Спътникът на славата - е самота.
Фаина Раневска
Науката е ясно познание на истината, просвещение за разума, непорочно веселие на живота, похвала на младостта, опора на старостта, строителка на градове, полкове, крепост на успеха в нещастието, в щастието - украшение, винаги верен и безотлъчен спътник.
Михаил Ломоносов
Единствените пътища на изследване, за които трябва да се мисли: едно, че е и че не е възможно да не бъде, това е пътят на убеждаването (защото истината е неин спътник); другото, че не е и че не трябва да бъде - това, което ви казвам, е път, който е напълно непознат.
Парменид
Забравеният свят е съставен предимно от развиващите се страни, където повечето хора, съставляващи повече от петдесет процента от цялото световно население, живеят в бедност, а гладът е постоянен спътник и страхът от глад - непрекъсната заплаха.
Норман Борлауг
Обичайте книгата от цялата си душа! Тя не е само вашият най-добър приятел, но и докрай верен спътник.
Михаил Шолохов
Страхът е добър. В правилната степен това ни пречи да правим глупаци от себе си. Но в грешна мярка ни пречи да живеем пълноценно. Страхът е наш спътник на благото, но никога не е наш господар.
Алън Бренерт
Да обичаш себе си... не означава да бъдеш самовглъбен или нарцистичен, или да пренебрегваш другите. По-скоро това означава да се посрещнете като най-почетния гост в собственото си сърце, гост, достоен за уважение, приятен спътник.
Марго Ананд
Чувах кроткия глас на моя спътник, който насочваше морала на моето виждане и ме стимулираше да се стремя и да уча другите да се стремят.
Едуин А. Абът
Надеждата - обичайно лоша за употреба, макар и много добър спътник.
Джордж Халифакс
Направете Вселената ваш спътник, като винаги имате предвид истинската природа на нещата - планини и реки, дървета и треви и човечество - и се наслаждавайте на падащите цветове и разпръснатите листа.
Мацуо Башьо
Падението е неизменен спътник на страхът, и самият страх е чувство на пустота.
Осип Манделщам
В най-щастливия и най-добрия си вид вие сте свободен дух, весел скитник, честен и интелигентен спътник и философ, който обича да размишлява върху големите въпроси – за предпочитане с няколко приятели и изобилен запас от закуски. Вие виждате живота като непрекъснато търсене на опит и мъдрост, а не като търсене на сигурност.
Рае Орион
Въпросът е, че да се ожениш по похот, пари, социален статус или дори любов, обикновено е проблем. Въпросът е, че бракът е лабиринт, в който се лутаме - лабиринт, през който се преминава най-добре със страхотен спътник.
Робърт Фулам
Става много очевидно, като четете едно куче, колко стабилен или нестабилен е неговият човешки спътник. Нашите кучета са нашите огледала.
Сизар Милан
Не породата прави добър спътник. Всички кучета са страхотни компаньони.
Сизар Милан
Всички се стремим да контролираме съдбата си, а в живота ти аз съм просто случаен спътник.
Т. Р. Ричмънд
Тогава дори не можех да си представя, че съдбата ще ми изпрати пингвин като приятел и спътник и много години по-късно ще разказвам на децата си за нашите пътувания.
Том Мичел
Моят най-заклет и загадъчен враг сега стана моят постоянен мрачен спътник.
Франсеск Миралес
Известното винаги е спътник на неизвестното. Столицата Париж е само град до Понтоаз.
Франсоа Вийон
Срещата със съпруга ми ме накара да осъзная, че истинският спътник в живота пази сърцето ти.
Ариел Форд
Винаги има цена, която плащаш, когато лъжеш. След като веднъж внесете лъжа в една връзка, дори и с най-добри намерения, тя винаги е там. Всеки път, когато сте отново с този човек, тази лъжа също е в стаята. Седи на рамото ви. Добра или лоша лъжа, сега е в стаята с теб завинаги. Това е ваш постоянен спътник.
Харлан Коубън
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща