Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Крепост" - страница 2
Жестокостта не е крепост, а полу-слабост. Да бъдеш жесток е по-лесно отколкото да бъдеш твърд и мъдър.
Зинаида Гипиус
Чуждият език е крепост, която е нужно да се щурмува от всички страни едновременно: четене на вестници, слушане на радио, гледане на недублирани филми, посещения на лекции на чужд език, изучаване на учебника, преписване, срещи и разговори с приятели носители на езика.
Като Ломб
Човек е крепост, а неговите сетива са вратите.
Амели Нотомб
Най-добрата война е да разбиеш замисъла на противника; на следващо място – да разбиеш съюзите му; на следващо – да разбиеш войската му. Най-лошото е да обсаждаш крепости.
Сун Дзъ
Победата я печели военното изкуство и храбростта на пълководците, и неустрашимостта на войниците. Тяхната гръд е защитата и крепостта на Отечеството.
Петър I
Техният [САЩ] военен бюджет в абсолютно изражение е почти 25 пъти по-голям от този на Русия. Това се казва в отбранителната сфера "Техният дом е тяхната крепост". И браво. Много добре!Но това означава, че вие и аз трябва да построим своя собствена къща, наша собствена къща - здрава, надеждна, защото виждаме какво се случва в света. Но ние го виждаме! Както се казва, "другарят вълк знае кого да яде". Яде - и не слуша никого. И явно няма да послуша.Къде изчезва целият патос на необходимостта от борба за правата на човека и демокрацията, когато става дума за необходимостта от реализиране на собствените интереси? Тук, оказва се, всичко е възможно, няма никакви ограничения.
Владимир Путин
Какво трябва да направя, за да бъда винаги спокоен и да не се боя от нищо? За да имаме винаги покой, не бива да разчитаме на собствените си сили, но трябва постоянно да се поучаваме в Божественото слово. То ни е опора, крепост и спокойно пристанище. В Свещеното Писание има едно Господне обещание, което за нас е стена и ограда. Господ ни е казал: "Аз съм с вас през всички дни до свършека на света." (Мат. 28:20).
Бонифаций (Виноградски)
Семейството е "крепост", но тази "крепост" първо е нужно да се построи.
Артемий Ведерников
Каквото и да казва Макиавели, крепостите не струват нищо пред благоразположението на народите.
Наполеон Бонапарт
Да вярвам, че съм вечен е нелепост. Безименна изгрява утринта... Но моята любов е моя крепост, която ме сродява с вечността.
Георги Константинов
Показвайки личен пример за храброст и безстрашие, той под силния огън на неприятеля преодоля всички срещнати трудности; премина през палисадите (...), бързо се изкачи на вала на крепостта, овладя бастиона и много батареи... Генерал Кутузов беше на лявото ми крило, но беше дясната ми ръка.
Михаил Кутузов
Да не се губи време за обсади, освен за Майнц, като снабдителен пункт. Понякога с обсервационни корпуси да се предприема блокада. Крепостите да се превземат с пристъп или щурм - така загубите са по-малки.
Александър Суворов
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща