Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Интерпретация" - страница 2
Кабала може да бъде определена като система на философията, която обхваща определени мистични интерпретации на Писанието и метафизични и духовни същества... Много се използва от нея в напредналите степени и цели Ритуали са изградени по нейните принципи.
Албърт Маккей
Когато водите на едно езеро са абсолютно неподвижни, езерото отразява перфектно дърветата, небето и всичко около него. При най-слабия бриз, с най-малката вълничка във водите, езерото отразява само себе си. За да види друг с яснота и обективност, човек първо трябва да овладее неподвижността. Най-лекият полъх на преценка или интерпретация от рационалния ум ще създаде вълни, които разбиват Осъзнаването и ни връщат към обикновеното възприятие.
Алберто Вилолдо
В края на своят живот Фройд отпусна ръце, казвайки, че при целият си интерес към своят метод на психоанализа и интерпретация той е достигнал до извода, че лекува само любовта.
Джеймс Холис
Трябва да сме достатъчно смирени, за да различаваме това, което казва Библията, и нашите интерпретации на нея.
Джон Ленокс
Стойността на наличието на числа - данни - е, че те не подлежат на чужда интерпретация. Те са само числата. Можете да решите какво означават за вас.
Емили Остер
Често в думите на книга намирам интерпретация, предназначена за мен.
Жан-Бертран Понталис
Има нещо освобождаващо в света на числата. Няма сива зона, няма субективност, няма място за интерпретация; или сте изчислили правилно, или сте изчислили грешно. Иска ми се остатъкът от живота да е толкова прост.
Камила Гребе
Страхотните произведения – а аз мисля, че Междузвездни войни са страхотно произведение – са лесно податливи на множество правдоподобни интерпретации. Някои от тях са доста луди, но идеята, че трябва да го разглеждаме като дълбоко феминистка, или като дълбоко християнска приказка, или като упражнение на Фройд... Мисля, че всички те имат някаква истина.
Кас Сънстейн
Моята метафора за превода винаги е била, че преводът наистина е изкуство за изпълнение. Взимате оригинала и се опитвате да го изпълните наистина в различен носител. Част от това е относно интерпретацията и това, което според вас наистина е гласът на автора.
Кен Лиу
Предназначението на машината в действителност е да даде възможно най-голяма практическа ефективност на ресурсите за числени интерпретации на висшата наука на анализа, докато използва процесите и комбинациите на последния.
Ада Лавлейс
Вие създавате своята история в съзнание, докато интерпретирате собственото си поведение и докато слушате мислите на другите за вас. Историята на живота не е дело на историк; това е по-скоро като произведение на историческата фантастика, което прави много препратки към реални събития и ги свързва чрез драматизации и интерпретации, които биха могли или не биха били верни на духа на случилото се.
Джонатан Хайд
Действията на хората са най-добрите интерпретации на техните мисли.
Джеймс Джойс
Той ... имаше чувство за хумор, което може да е обект на интерпретации - относно правата на жените, например.
Даян Файнстейн
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща