Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Утешение"
Действието е утешение. То е враг на мислите и приятел на илюзиите.
Джоузеф Конрад
Любовта на природата се явява утешение против неуспеха.
Берта Моризо
Музиката е най-доброто утешение за опечаленият човек.
Мартин Лутер
Основното ми утешение през тази година на умиращия живот беше присъствието на приятели.
Кристофър Хитчънс
Добрите книги служат за утешение за всичко, но не могат да заменят нищо.
Етиен Рей
Когато ти си без пари и мечтаеш за богатство, мисли. че би го делил. Когато парите ти дойдат на главата, ти решаваш да държиш всичките при себе си. И това е една от най-големите мъки. Тогава единственото утешение е музиката.
Роджър Уотърс
Обичайте и уважавайте жената; търсете в нея не само утешение, но и сили за вдъхновение и за удвоение на вашите нравствени и умствени способности.
Джузепе Мацини
Великото утешение във всички мои мъки се състои в това, че никакви врагове нямат власт да ми отнемат съвестта, а аз никога не бих станал такъв враг на себе си, че да и нанеса ущърб.
Хенри Филдинг
Думите за утешение, както и актът на любов, постепенно се превръща в шаблон.
Греъм Грийн
Никога не трябва да се отчайвате, понеже утешението идва при нас при всякакви обстоятелства.
Оливър Голдсмит
Аз съм враг на всякакви чудеса и не вярвам, че хората могат да бъдат възкресени. Но завиждам на вярващите - за тях има утешение.
Виталий Гинзбург
Гневът, очевидно, винаги предшества чувството на разочарование, утешението идва във вследствие на чувството на отхвърленост, ожесточената агресия е немислима без предшестващо чувство на фрустрация. Който неудържимо се хвали, у него не всичко е наред с увереността в себе си.
Макс Люшер
Винаги е била моя мечта и детска фантазия да играя голям шампион. По-скоро бих предпочел да съм спортист, отколкото актьор. Това е като някаква награда за утешение на второ място.
Марк Уолбърг
Любовта е господар не е толкова деспотичен, а васалите му понякога могат да се обърнат към други предмети и утешения на душите, за да оцелеят, без значение как.
Уилям Морис
Няма по прекрасно, утешение за стареца, от това да види мощта на своята младост, въплътена в труда, който не се състарява подобно на него.
Артур Шопенхауер
Би ще скоро време, когато в освобожденото наше отечество, дето ще секой от нас намери услада и утешение от многовечното страдание, ще да останат познати всекиму благородните дела секиго българина – едно от най-приятните възнагараждения...
Стефан Караджа
Природата, е създала хората такива, каквито са те, дарила ги е с велико утешение от много злини, давайки им семейство и роднини.
Николо-Уго Фосколо
С голямо отчаяние човек обикновено избира от две утешения - или молитва или водка.
Анри Троая
Неволното усещане за своето нищожество Ватек намери утешение в мисълта, че всички го считат за велик.
Уилям Бекфорд
Живото същество, докато то живее, било то човек или животно, търси за себе си някакво утешение.
Фазил Искандер
Най-великото утешение на земята за неизлечимо болният човек е хомеопатията.
Джеймс Тейлър Кент
Чуждата завист е най-доброто утешение.
Дидие ван Коелер
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща