Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Романист" - страница 2
Мисля, че би било лошо за един наистина успешен знаменитост, защото познавам тези романисти, при които хората получават култ и имат някаква странна лична привързаност към тях, защото е толкова лично да четеш книга.
Андрю Шон Гриър
Когато накрая събрах смелост да кажа на приятел романист, че говоря с редактори за биография, нейният отговор беше: "О, добре е. Това не е истинска книга."
Стейси Шиф
Когато романист или сценарист търси тема, елементът, който търси, е конфликт. Конфликтът създава драма. Конфликтът създава страхотни герои и запомнящи се сцени. Така че войната е естествена тема.
Стивън Пресфийлд
Съществува мнение, че романиста пише истории, които е искал да прочете сам...
Франк Тилие
Що се отнася до любовта или обичта, психолозите са се провалили в мисията си. Малкото, което знаем за любовта, не надхвърля простото наблюдение и малкото, което пишем за нея, е написано по-добре от поети и романисти.
Хари Харлоу
Що се отнася до стила, мисля, че мемоаристът трябва да притежава уменията на романиста и всички елементи от инструментариума на романиста. Когато чета мемоари, искам наистина, дълбоко да преживея това, което е преживял авторът. Искам да видя героите и да чуя начина, по който говорят, и да разбера как мислят. И по този начин писането на мемоари е подобно на писането на роман.
Даниел Трусони
За шпионски романист като мен историята на Едуард Дж. Сноудън има всичко. Човек, движен от егото и идеализма - може ли някой да различи двете? - оставя работата си и красивата си приятелка. Той трябва да каже на света, че Паноптикумът е пристигнал. Господарите му се заклеват да го накажат и той се отправя към Москва в отчаяно търсене на убежище.
Алекс Беренсън
Разказните тайни не са същите като човешките мистерии, урок, който романистите сякаш съдбите забравят, отново и отново; първите бързо се изповядват и млъкват, докато истинските мистерии продължават да говорят.
Джеймс Уудс
Романистите никога не трябва да правят бележки под линия.
Джейн Смайли
Когато романист успее да опише или предизвика нещо, което си мислил или чувствал, без да осъзнава, че и други хора са се оказали в същата ситуация и са имали същите чувства, това създава същата солидарност. Може би е по-добре да мислим за хумора не като инструмент за изразяване на солидарността, а като някакъв страничен продукт. Може би осъзнаването "не съм сам за това" винаги е или често е смешно.
Елиф Батуман
Не съм романист, аз съм разказвач. В това, което правя, няма изкуство. Без мистика.
Алистър Маклейн
Прекарах по-голямата част от живота си в зряла възраст в Съединените щати и там културата на знаменитостите е утвърдена от дълго време. Това направи хората почти буквално луди, дори онези, които правят страхотно шоу, че го отричат. Тези хора, като романистите, които вече не могат да се радват на този статус, са осъдени да го презират.
Лорънс Озбърн
Лолита" е известна, а не аз. Аз съм един скрит романист с име, което не може да се произнесе.
Владимир Набоков
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща