Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Романист"
Писането е много умишлено. Романист вероятно би могъл да проведе военна кампания с известен успех. Те със сигурност биха могли да управляват държава.
Колм Тойбин
Образованието е погубило повече американски романисти, отколкото пиянството.
Гор Видал
Разликата между романист и историк е в това: че първият разказва лъжата нарочно и за забавление от това; историкът казва лъжи и си представя, че казва истината.
Халдоур Лакснес
Романистът е човек, който живее в чуждите кожи.
Едгар Лорънс Доктороу
За да съм романист, всичко, от което се нуждая, е писалка и лист хартия.
Куентин Тарантино
Ако романистът сподели своите проблеми с героите, той или тя е в състояние да проучи личното си несъзнавано.
Мануел Пуиг
Да пееш песен е съвсем различно, отколкото да пишеш стихотворение. Не съм и никога няма да бъда романист, но да напиша роман не е същото нещо като да напишеш пиеса. Има разлика във формата, но по същество това, което търсите, е едно и също нещо.
Сам Шепърд
Всъщност не се смятам за романист, просто излезе чисто случайно.
Уоле Шоинка
Романистът има два живота - живот на четене и писане и изживян живот. Той или тя изобщо не могат да бъдат разбрани, освен това.
Джейн Смайли
Един режисьор има почти толкова свобода, колкото един романист, когато си купува хартия.
Стенли Кубрик
Видях романистите като възхитителни хора и си помислих... Мислех си... може би един ден бих могъл да съм един от тях.
Майкъл Палин
Като романист, къде отивате, за да се докоснете до спомените, впечатленията и усещанията? Според моя опит това обикновено е ранният ви живот, преди да започнете да мислите за себе си като писател, защото по някакъв начин тези преживявания са неподправени.
Уилям Бойд
По-малко е работата на романиста да ни каже какво се е случило, отколкото да покаже как се е случило.
В. С. Притчет
Когато бях в четвърти клас, романист дойде да говори с моя клас по английски. Тя ни каза, че да си автор означава да седиш на кухненската маса по пижама, да пиеш чай с кучетата в краката ти.
Джей Кортни Съливан
Романисти на консервативна или по-чисто естетическа гледна точка се държат по-добре на повърхността, но техните романи влизат и излизат от модата според релевантността или неподчинението.
Джейн Смайли
Искам да бъда популярен романист, който също е сериозен, или сериозен романист, който също е много достъпен.
Дъглас Кенеди
Нека го кажем така: ако сте романист, мисля, че започвате с идея от 20 думи, работите върху нея и завършвате с роман от 200 000 думи. Ние, хората с картинни книги или поне аз, започваме с 200 000 думи и намалявам до 20.
Ерик Карл
Романистът има специфична поетична лицензия, която се отнася и за собствения му живот.
Йежи Кошински
Както всички романисти, и аз се интересувам от филтрите между реалността и въображението.
Хишам Матар
Истинският романист е този, който разбира произведението като непрекъсната поема, създава мит и чудото на изкуството се състои в безкрайните различни начини да разкаже история.
Мюриъл Спарк
Задължение е на всички романисти, на всички художници, на всички музиканти, на всички хора, които се опитват да придвижат изкуството: да търсят нещо, което чувстват автентично, без да обръщат внимание на стиловете.
Натали Сарот
Опитвам се да подходя към филмовата среда като романист и към новелата като режисьор на някакво ниво. Това е въпросът: мислим ли в картини, или мислим на език? И романистът вярва в едно, а режисьорът вярва в друго - и аз съм очарован от този баланс.
Ноа Хоули
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща