Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Комплекс" - страница 2
Хуморът е качеството, което притежава тази нация, и по този начин разрешава своите комплекси, своите нещастия, своята безпомощност. Той го спасява много пъти, така че трябва да го уважаваме.
Зденек Сверак
Турул, странна кръстоска между орел и гъска, е комбинирано олицетворение на унгарските мечти и комплекси.
Кшищоф Варга
Когато живееш в жилищен комплекс с хора в съседство, не знам как можеш да бъдеш мъртъв четири месеца, без никой да забележи, че не излизащ и не се прибираш.
Лора Шлезинджър
Всеки човек, който имитира, който копира чужд образователен, просветен, културен модел, него го гледат със снизхождение. Такъв човек не излъчва нищо, което да влезе в световната култура. Затова ние имаме този ужасяващ комплекс, че не ни признават.
Андрей Пантев
Комплексът за непълноценност на идиота – да счита себе си за недостатъчно кръгъл.
Валентин Домил
С чувство за хумор нерядко се прикриват сума ти комплекси.
Стоян Миленков
Комплекс за държавана непълноценност.
Валентин Домил
...Национализмът, стигащ до ксенофобия, винаги е бил плод на комплекси за малоценност. Тези хора не обичат родината си, те мразят останалите.
Кирил Маричков
С младежите от ГЕРБ посетихме Праисторическия солодобивен и градски център Провадия-Солницата, за да видят в какво инвестираше парите на данъкоплатците ГЕРБ, докато управлявахме. В началото на годината отпуснахме на БАН 350 000 лева, за да продължат разкопките тук. Това емблематично за България място е един от най-атрактивните праисторически паметници на Югоизточна Европа. Тук е най-ранното солодобиване и селището с най-ранни каменни укрепителни системи на Стария континент. Когато ГЕРБ се върне на власт, ще довършим магистралите "Хемус" и "Черно море", за да може туристи от целия свят да посещават комплекса.
Бойко Борисов
Като по-млада изпитвах комплекса на Електра, вероятно и днес още не се е заличил. Не, в никакъв случай не съм искала да убивам майка си, много силно я обичах, но трябва да призная, че винаги съм била момичето на татко. Но това често се случва между бащи и дъщери. В спомените ми са всичките онези дрямки следобед като малка, подпряла глава на неговия огромен корем - трудно ми е сега да си представя по-щастлив момент.
Изабела Роселини
Сред тях (съветските дисиденти – бел.прев.) имаше различни хора, също както и сред другите категории население. Не по-малък процент умни и глупави. Някои имаха садо-мазохистичен комплекс, а други тщестлавие. Разбираемо е – от една страна това са страданието и затвора, а от друга – славата и упоменаването в разни "Гласове". Включваха се по различни причини. Мен това не ме привличаше, а най-вече тяхната поетика, дисидентския дискурс. По съдържание те ми се струваха дисиденти, но по форма – съветски. В този смисъл считам, че дори такава фигура като Солженицин и по естетика, и по поетика е напълно съветски. Просто така се е случило, че съветският писател Солжницин по силата на своя темперамент и по силата на избраните от него теми се е оказал отритнат и изгонен. Но той така и започна – като съветски писател.
Лев Рубинщейн
Чувството на ревност е знак за уплаха, несигурност и емоционално тесногръдие. Ревнува този,който страда от комплекс за малоценност и изпада в паника само при мисълта, че обектът на чувствата му може "да премине в ръцете на друг". Тъкмо тук е и разковничето на ужасната природа на ревността: гадното чувство за собственост.
Любомир Стойков
Днес всички тези стари истини за връзката между войната и политиката или за насилието и властта са вече неприложими. Втората световна война не бе последвана от мир, а от студената война и от създаването на военно-промишлен комплекс.
Хана Аренд
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща