Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Имигрант" - страница 2
Астматичният имигрант се научава да диша, като пише.
Гари Щейнгарт
Обичам библиотекарите повече от всички други хора по света. Когато бях дете имигрант, те ме накараха да се чувствам като човек и ми дадоха книги, които ме научиха на английски.
Гари Щейнгарт
И все пак грозота често се криеше под реформаторската ревност на прогресивизма. Много прогресисти - които обикновено бяха бели протестанти от средната класа - имаха дълбоки предразсъдъци срещу имигрантите и чернокожите и бяха толкова убедени в собствената си добродетелна власт, че презираха демократичните процедури.
Дейвид Гран
Ние сме нация имигранти, юрган от много цветове и успяхме в продължение на повече от два века да създадем начин на живот, който дава възможност за разумна степен на мобилност нагоре, който награждава индивидуалната свобода, насърчава свободата на религията и наистина цени равни права за всички граждани.
Джей Парини
Британците и повечето европейски държави се борят да настанят мюсюлмански имигранти, но въпреки това ги приемат в голям брой.
Джей Парини
Моите собствени баба и дядо са дошли в САЩ като имигранти през 1912 и са живели няколко години в италианските гета в Ню Йорк. Повечето имигрантски групи започват някъде в гета и много от тях никога не излизат.
Джей Парини
Хората са склонни да забравят, че в нашата страна почти всички сме били имигранти, с изключение на коренните американци.
Ейми Блум
Трябва най-накрая да сме активни в просвещаването на хора от ислямските културни групи. И това се отнася за имигранти, които вече са тук, както и за настоящите бежанци. Германската конституция стои над шариата. Училищата трябва да предлагат уроци по равенство между половете. Вие също трябва да предложите алтернатива на младите мъже, които са склонни към насилие.
Алис Шварцер
Но ако продължаваме да отричаме, че има проблеми с някои имигранти от мъжки пол, тогава просто ще изгоним хората в обятията на десните популисти. Без невежеството или тривиализацията от страна на всички политически партии нямаше да има Пегида или Алтернатива за Германия.
Алис Шварцер
Когато за първи път дойдох тук, италианската храна не беше нещо, което познах. Не знаех какво е италианско американска храна; никога не сме го яли вкъщи. Това беше храната на имигрантите, които идваха тук и използваха съставките, които имаха.
Лидия Матичио Бастианич
Твърде лесно е да дойдете тук нелегално и много, много трудно да станете имигрант чрез законен процес. Мисля, че трябва да гo обърнем.
Майк Помпео
Аз самият съм син на имигрант и отлично разбирам какво представлява неофициалният договор между един имигрант и държавата. Просто казано, имигрантът се съгласява на асимилация, приема да се подчинява на законите на страната и да уважава, дори и ако не харесва, културата и. Задължението на държавата е да му предостави работа и възможности, да поддържа ред, при който имигрантите могат да се развиват и дори да преуспеят.
Майкъл Катакис
Ако си християнин, нито един земен град не е твой. Дори и да контролираме света, ние сме имигранти и чужденци тук. Защото нашето гражданство е на небето.
Йоан Златоуст
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща