Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Имигрант"
Четенето прави имигранти от всички нас. Отвежда ни от дома, но по-важното е, че намира домове за нас навсякъде.
Джийн Рис
Откриваш колко объркващ е светът, когато се опиташ да го нарисуваш. Гледаш кола и се опитваш да видиш нейната автомобилност и си като имигрант в собствения си свят. Не е нужно да пътувате, за да се сблъскате със странности. Събуждаш се за това.
Шон Тан
Помнете, винаги помнете, че всички ние, а вие и аз особено сме, произхождащи от имигранти и революционери.
Франклин Делано Рузвелт
Имигрантите правят повече от това да ни помагат да печелим войните си или да създаваме магазини за почистване или етнически ресторанти.
Стивън Амброуз
Най-належащият въпрос на нашето време е следният: Дали европейското общество ще бъде превзето от радикална инвазия на мюсюлмански имигранти?
Аян Хирси Али
Както знаете аз съм имигрант. Дойдох тук като имигрант и това, което ми даде възможности, което ме доведе да бъда днес тук, са отворените обятия на американците. Аз бях приет. Аз бях допуснат от Америка.
Арнолд Шварценегер
Никога не съм се справял много добре като имигрант. Живял съм в няколко държави и навсякъде съм бил катастрофа.
Аравинд Адига
Моята вяра в това, че досега Америка се е справяла толкова добре, е, че сме били задвижвани от нашите имигранти и от насърчаването на техническите иновации и в действителност, креативността.
Хауърд Гарднър
Те решиха да пуснат имигранти и аз съм имигрант. Те ни дадоха шанс да участваме в живота на тази страна и аз го взех.
Аян Хирси Али
Културата изпада в психологическа депресия. Ние сме загрижени за нашето място в света, за конкурентоспособността: Ще имат ли децата ми толкова, колкото и аз? Ще притежавам ли някога собствения си дом? Как мога да платя за нова кола? Имигрантите отнемат ли моя бял свят?
Джеймс Хилман
След като стигнете до Просвещението, начинът, по който силите стават хиперсили, не е само чрез завладяване. Това става чрез търговия и иновации. Общества като Холандската република и САЩ използват толерантността, за да се превърнат в магнит за предприемчиви имигранти.
Ейми Чуа
Накарайте хората да се боят от наркомани, престъпници, многодетни майки, живеещи на социални помощи, имигранти, и пришълци - и вие напълно ще ги контролирате.
Ноам Чомски
Аз съм против политиката, която би насърчила влизането на имигранти в Европа, която не може да ги приеме.
Марин Льо Пен
Имигрантите са незаконни, тъй като след като стъпят на европейска земя, те са нарушили закона.
Марин Льо Пен
Искам хората да разберат моето пътуване и да се вдъхновят от това. Можете да бъдете имигрант и ако работите наистина много, можете да имате собствен ресторант.
Маркус Самуелсон
Америка беше много отворена за имигрантите по отношение на законите, получаването на заеми - помага на имигрантите повече, отколкото помага на афро-американците в стартирането на малък бизнес. Това е ключово, независимо дали започвате ресторант или пералня.
Маркус Самуелсон
Хората, които мразят имигрантите, са хора, които никога не са ги срещали!
Ангъс Дийтън
Американската храна е храната на имигрантите. Върнете се няколкостотин години назад и всички сме били имигранти, освен ако не говорим за индианската кухня.
Рут Райшил
Еврейският въпрос съществува навсякъде, където живеят евреите, колкото и малко да са те. Където не съществува, се внася от евреи имигранти. Ние естествено отиваме там, където не сме преследвани, и все пак преследването е резултат от нашата поява...Чрез преследване не можем да бъдем унищожени... силните евреи се обръщат гордо към своята раса, когато преследването избухне. Цели клонове на юдаизма могат да изчезнат, да се отцепят; дървото живее.
Теодор Херцел
Добре, че имаме лекари имигранти и инженери имигранти, защото ако вие или аз се разболеем днес следобед, ще отидем в болницата и ще се надяваме някой да ни обслужва.
Тод Бъкхолдс
... нито една страна не е предназначена за имигранти. Всички страни са предимно за тези, които живеят в тях.
Антъни Маккартън
Има много неща, които имигрантите, особено американците от Китай, искат да споделят с децата си, но има много неща, които те не искат да споделят.
Анчи Мин
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща