Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Хвала" - страница 2
Всичко, което съм си поставил за цел, съм го постигнал и цялата хвала е на Бог.
Тайсън Фюри
Трудно се свиква с човешката неблагодарност, и да се оплаквате от това е глупаво. Все едно сами да се хвалите за своите дела.
Даниил Гранин
Менсън обичаше да се хвали, че затворът е неговият баща, а улицата е неговата майка.
Джеф Гуин
Похвалата и насърчаването са много близки до натискане и когато го правите, отново се опитвате да поемете контрол над живота му. Помислете защо възхвалявате нещо, което той е направил. Дали за да му помогне да повиши самочувствието си? Това е манипулация. Така ли ще продължи каквото и да е поведение, което хвалите? Това е манипулация. За да разбере колко се гордеете с него? Това може да бъде бреме за него. Нека развие собствената си гордост от собствените си постижения.
Робин Норууд
Не вървете след човешка хвала, но ходете по пътя си, според Божиите закони и законите на обществото, и човешка хвала ще дойде при вас и няма да отнеме нищо.
Евгения Тур
Когато вятърът духа спокойно, всеки мореплавател може да се гордее и хвали. Но само при внезапна промяна на ветровете се проявява изкуството на опитен кормчия.
Антоний Велики
Хвали пред всички. Упреквай насаме.
Хорас Джексън Браун
Дори и най-суровите порицания не нараняват, ако чувстваш, че порицаващият би бил много по-щастлив да хвали.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Страхувай се от човек, който се хвали със своите добродетели.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Гордостта компенсира цялото наше несъвършенство. Или го крие, или ако го открие, се хвали с проницателността си.
Блез Паскал
Поведението трябва да се хвали само ако е повече от "просто похвално". Ако онези, които работят за похвала, не са продуктивни по никакъв друг начин, похвалите е пропиляна. (стр.71)
Бъръс Фредерик Скинър
М... разправяше, че винаги са му допадали следните максими за жените: "Говори само хубави неща за пола им; хвали приятните жени; мълчи си за другите; малко се виждай с тях; не им се доверявай; никога не оставяй щастието ти да зависи то жена, каквато и да е тя."
Никола дьо Шамфор
Ден денувам – кътища потайни нощ нощувам – пътища незнайни; няма тато, нито мама – тато да ругае, мама да ридае... Леле моя ти Пирин планино! Море черно цариградско вино. С враг врагувам – мяра според мяра, с благ благувам – вяра зарад вяра; нямам братец, ни сестрица – братец да ме хвали, а сестра да жали... Леле моя сабя халосия! Море люта одринска ракия. Бог богува – нека си богува, цар царува – века ли царува? Нямам либе, първа обич – мене да очаква и да ме оплаква... Леле моя пушка огнебойка! Море тънка солунска девойка.
Пейо Яворов
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща