Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Потисничество"
Разумът ... противоречи на установения ред на хората и нещата от името на съществуващите обществени сили, които разкриват ирационалния характер на този ред, защото "рационалното" е начин на мислене и действие, който е насочен към намаляване на невежеството, разрушението, бруталността и потисничеството.
Херберт Маркузе
Партизанската война се използва от страната, която е подкрепена от мнозинството, но притежава много по-малък брой оръжия за използване в защита срещу потисничество.
Ернесто Че Гевара
Трябва да помним, че всяко потисничество, всяка несправедливост, всякаква омраза е клин, предназначен да атакува нашата цивилизация.
Франклин Делано Рузвелт
Животът е прекрасен. Нека бъдещите поколения да го очистят от всяко зло, потисничество и насилие и да му се насладят пълноценно.
Лев Троцки
Аз съм противник на властта, това яйце на мизерия и потисничество; Аз съм против това до голяма степен заради това, което прави на тези, които го упражняват.
Патрик О'Брайън
Фашизмът е фашизъм. Тероризмът е тероризъм. Потисничество е потисничество.
Хари Белафонте
Той би видял цивилизацията в опасност да загине под потисничеството на гигантски парадокс: щеше да види множество хора, гладуващи насред изобилие, и нации, подготвящи се за война, макар с обещания за мир.
Артър Хендерсън
Малцинствата имат право да пред Конституцията като щит срещу такова потисничество.
Джеймс Полк
Мисля за сигурността на клетките. Как насилието, жестокостта, потисничеството се превръщат в своеобразен дом, познат модел, клетка, в която знаем как да действаме и да се дефинираме...
Ева Енслър
Научихме, че промяната не може да дойде чрез война. Войната не е осъществимо средство за борба срещу потисничеството, с което се сблъскваме. Войната доведе до повече проблеми. Не можем да поемем по този път.
Ригоберта Менчу
Страхът е най-голямата форма на потисничество. Най-добрият начин да се вдигнете на протест е да живеете живота си пълноценно!
Меган Макафърти
Мирът не означава само спиране на войните, но и спиране на потисничеството и несправедливостта.
Тауакул Карман
Не трябва да даваме възможност на никого да налага личната си гледна точка относно религията на други хора чрез сила, потисничество или натиск.
Ширин Ебади
Нека признаем, че вече не можем да толерираме насилствено потискане на жените в името на религията и културата, както не бихме толерирали насилствено потисничество, подкрепяно от всеки друг побойник в името на изкривена обосновка.
Аян Хирси Али
Ако писателите просто седят и говорят за потисничеството, те няма да напишат много.
В. С. Найпол
Онези, които се отказват от правото на съдебните заседатели да защитават физически лица в съпротивата на несправедливия закон на правителството, му отказват всякаква защита срещу потисничеството.
Лизандър Спунър
Потискането на мнозинството е унищожително и неприятно; потисничеството на малцинство е само с една степен по-малко по-отвратително и неприятно.
Уилям Гладстон
Това общество превръща всичко, до което се докосне, в потенциален източник на прогрес и експлоатация, на тежък труд и удовлетворение, на свобода и на потисничество.
Херберт Маркузе
Войните са породени от бедност и потисничество. Продължаващият мир е възможен само в сравнително свободен и проспериращ свят.
Джордж Маршал
Побоите и изтезанията не са единствената форма на потисничество, понякога ни обезоръжават с любов и обич.
Паринуш Сании
Насилието, фабричната политика - тези неща просто формират някаква основа на това, което ме интересува, но аз съм дете на двадесети век. И не виждам реалността и нейното насилие, войни, потисничество и т.н. и фикцията като противоположни.
Рейчъл Къшнър
Потисничеството поражда силата да му се противопоставим.
Андрю Соломон
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща