Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Шах" - страница 2
Шахът не толерира несъгласие и репресира опозиционни вестници, политически партии, профсъюзи и граждански групи. В резултат на това единственото място, където иранските дисиденти можеха да намерят дом, беше в джамии и религиозни училища.
Стивън Кинзър
Играта на шах. Предполага се, че мъжете са го измислили и става въпрос за война, мъже и опустошения, храброст и гений на командване и раздвижване на парчета и... Не. Това е бракът. Кралицата се мести навсякъде, където пожелае.
Бил Козби
Въпреки развитието на теорията на шаха, има много неща в него, които остават тайни и неизследвани.
Василий Смислов
Моето очарование за проучвания се оказа много полезно, подпомогна развитието на моето естетическо разбиране за шаха и подобри моя ендшпил в играта.
Василий Смислов
Моето изследване на шахмата беше придружено от силно привличане към музиката и вероятно това бе благодарение на това, че от детството си свикнах да мисля за шаха като за изкуство, за цялата наука и спорт, включени в него.
Василий Смислов
Не съм играл шах мач от няколко десетилетия. В един момент загубих повечето си игри в шах. Тогава разбрах, че много от конкурентите ми запомнят най-добрите ходове и не исках да правя това.
Джон Харшани
Най-високата хармония на шахматните фигури съществува по време на първоначалното им поставяне; първият ход е нарушение на него. Всеки следващ ход само утежнява въпроса, но не е невъзможно. Това е непримиримият закон на шаха и тези, които не го играят, са го измислили.
Евгений Водолазкин
Шахът е най-интимната игра в света. Все едно да правиш любов. Докато приключим първата ни бавна игра, ще знам всичките му мисли.
Елоиза Джеймс
Има хора, които, знаейки, че ще бъдат обесени в десет часа, в осем могат спокойно да играят шах.
Ерик Аксел Карлфелт
Сектите на илюминатите, действащи в кръговете на окултните и сексуалните магии, обединяват хора, вариращи от бивши терористи до фундаменталистки католици; готови да манипулират секти, нови религии, държавни тайни и всичко друго, до което могат да се докопат за печалба или власт. Големите играчи, Ватикана от едната страна; и еврейското лоби от друга, играйте ежедневна партия на шах със съдбата на цялото човечество. Въпреки че според някои играта вече е спечелена по време на Втория Ватикански събор от ционистите...
Лео Лион Загами
Животът не е като играта на шах. Има не само черни и бели парчета. Има сиви фигури, самотни рицари и двусмислени герои, които никога не се хващат.
Люка Дьолатр
Да пишеш пиеса е все едно да играеш на шах.
Фридрих Дюренмат
"Преди 15 години реших, че има бяло поле в шаха. Че не е развит в професионален план, че са необходими мениджъри, които да го промотират. И си казах защо не -имам всички предпоставки. Разбирам играта, говоря няколко езика, имам известен опит и другото бе въпрос на време. И смятам, че вече съм професионалист на високо ниво." - на въпрос как е попаднал в мениджърския бизнес, в интервю за Агенция "Фокус", 17.10.2005 г.
Силвио Данаилов
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща