Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Молба"
Идваш при крал, носиш с теб големи молби, тъй като Неговата благодат и сила са такива, които никой не може да поиска твърде много.
Джон Нютън
Господ чува молбите на хората, които искат да забравят омразата, но е глух за тези, които искат да избягат от любовта.
Паулу Коелю
Ако двама приятели ви помолят да отсъдите спор, не приемайте, защото ще загубите един приятел; от друга страна, ако двама непознати дойдат с една и съща молба, приемете, защото ще спечелите един приятел.
Августин
У човека са заложени необятни източници на творчество, иначе той не би станал човек. Те трябва да бъдат освободени и отворени. И това ще стане, не като се кършат ръце с молби за справедливост, а като се постави човекът в подходящи обществени и материални условия.
Алексей Толстой
Може ли андроид да слуша хленченето, молбите за напредък и молбите за насоки и обич, които се изсипват от подчинените? Разбира се, че може. Честно казано, всичко това би било по-лесно за робота, отколкото за мен.
Стенли Бинг
Средното куче има една молба към цялото човечество. Обичай ме.
Хелън Екслей
Не гледайте на молитвата като на молба към Бог да ми даде нещо, като някакъв тип космически капитан камбана, гледайте на молитвата като на моята комуникация с квантовата интелигентност, божествената интелигентност, която имаме там и така се проявяват нещата.
Джон Асараф
Не навсякъде работи по същия начин. Американците са най-лековерни, защото не обичат да отказват молби на колеги. Хората в страните от бившия съветски блок са по-малко доверчиви, може би поради предишния си опит с тайните служби на техните страни.
Кевин Митник
Лев Матвеевич (Зелений), по моя молба за мен и за моите колеги от постоянните членове на Съвета за сигурност, наскоро прочете поредица от лекции по проблемите на произхода на Вселената, на планетарните изследвания, на изследване на Слънцето, взаимодействието на Слънцето, Земята и други планети. Много интересно и полезно.... Лев Матвеевич каза много интересни неща, включително, че след седем милиарда години Слънцето ще спре да съществува и ще се превърне в някакво бяло джудже. Подобна перспектива е много тъжна, макар и далечна.
Владимир Путин
Опасенията, несъмнено, могат да оказват по-голямо възпиращо влияние, от колкото доводите и молбите.
Ан Бронте
Ако някой започне да полага повече усилия в косата си от преди, това автоматично означава, че иска да повиши статуса си. Такива плахи молби за внимание рядко остават незабелязани. През повечето време хората са бомбардирани с комплименти, докато новата прическа бавно стане част от визията им.
Мая ван Уейгънън
О, Боже, направи ни отчаяни и ни дай вяра и дързост да се приближим до Твоя трон и да направим молбите си известни, знаейки, че по този начин ние свързваме оръжие с Всемогъществото и ставаме инструменти за Твоите вечни цели, които се изпълняват на тази земя.
Нанси Лий Демос
Получавам хиляди молби за наставничество, но те не предлагат нищо в замяна, като подаване, почистване на дома ми или нещо подобно. Твърде често това е "моля, наставлявайте ме, имам нужда от шанс." Но те не предлагат нищо в замяна.
Райън Блеър
Молитвата е молба за напътствие. Медитацията е да го слушаш.
Соня Чокет
Султан Мехмет е имал добри отношения със семейство Медичи и други могъщи италиански кланове, особено във Венеция и Флоренция, и по негова молба са му изпращали художници и занаятчии на килограм.
Стивън Кинзър
Ако искате да изпратите ръкопис, изпратете го на агент. И първо изпратете писмо с молба за разрешение. Пуснете го в реалния свят на хладнокръвен търговски отговор, а не в страната на фантазиите на пожелателни мисли, страхливост и предаване на Съпротивата.
Стивън Пресфийлд
Времето за разплата най-накрая ще настъпи. И когато най-накрая сме призовани пред съда на Бога, за да дадем отчет за нашето настойничество, каква молба можем да имаме, за да настояваме в наша защита, ако останем доброволно и упорито невежи за пътя, който води към живота, с такива трансцендентни средства за знаейки го и толкова неотложни мотиви за преследването му?
Уилям Уилбърфорс
Понякога е опасно да се отправят молби към мъже, които са твърде желани да ги получат.
Фани Бърни
Жените, изглежда, възприемат въпросите като средство за поддържане на разговора, а в това време мъжете ги възприемат като молба за информация.
Хосе Антонио Марина
Тези хора [лекари] планират начини да удвоят доходите си и излизат пред обществото с молбата, че са искрено заинтересувани от здравето и благосъстоянието на нашите деца и че пренебрегват своите програми за увеличаване на доходите за здравето на нашите бебета и за благополучието на учениците. Те са толкова хладнокръвни, колкото всяка класа престъпници по цялата земя. Наистина не познавам друга класа престъпници, които живеят от осакатяване, осакатяване и убийство на бебета и деца.
Хърбърт Шелтън
Всяка увереност, всяка молба за съвет беше скок на вярата и всички ние имахме ужасяващи истории за моменти, когато сме го изгубили.
Чандлър Бейкър
Вярата никога не прави своя собствена молба, тя почива на всички свои аргументи върху кръвта на Христос.
Чарлс Х. Спърджън
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща