Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Разказвач" - страница 2
Както каза Дейвид Лорънс, никога не се доверявайте на разказвача - вярвайте на разказа.
Т. Р. Ричмънд
Създаването на филми е наистина изящно и аз наистина обичам да го правя. Бих искал да навляза повече в това, но от гледна точка на моята роля във всичко това и от гледна точка на дарбата, която Бог ми е дал, трябваше да стигна до заключението, че моята сила е като разказвач, създаващ историята.
Франк Перети
Като по-млад човек бях обсебен от Рей Бредбъри и смятам, че неговите истории допринесоха повече за формирането ми като разказвач, отколкото всеки друг - въпреки че, когато ги чета сега, много от тях изглеждат прекалено сантиментални. Но това вероятно е писателят, за когото съм мислил най-много, въпреки че не е задължително да харесвам голяма част от творчеството му.
Шон Тан
Моят приятел Маркъс Зюсак написа разказ от гледна точка на смъртта "Крадецът на книги". Мислех, че това е страхотна идея, когато вашият всезнаещ разказвач е смъртта. Радвам се, че той имаше тази идея, защото нямаше да мога да работя толкова добре с нея.
Шон Тан
Актьорите са вид разказвачи, които измислят. А да бъдеш разказвач е истинско изкуство.
Брайън Кранстън
Работата на един разказвач е да разказва истории и съм се концентрирал върху това задължение.
Джеймс Мичънър
Очевидно великият човек не е непременно страхотен разказвач на истории.
Джена Еванс Уелч
Не съм романист, аз съм разказвач. В това, което правя, няма изкуство. Без мистика.
Алистър Маклейн
"Полярен експрес" беше най-лесният за писане от моите ръкописи на книжки с картини... След като разбрах, че влакът отива към Северния полюс, откриването на историята изглеждаше по-малко като творческо усилие, отколкото като акт на спомен. Почувствах, както разказвачът на историите, че си спомням нещо, а не го измислям.
Крис ван Алсбърг
Тъжните думи са просто поредната красота. Тъжна история означава, че този разказвач е жив. Следващото нещо, което знаете, че ще й се случи нещо хубаво, нещо прекрасно, а след това тя ще се обърне и ще се усмихне.
Крис Клийв
Не можах да спра да говоря, защото сега започнах историята си, тя искаше да бъде завършена. Не можем да изберем откъде да започнем и да спрем. Нашите истории са разказвачите на нас.
Крис Клийв
Съдбата, от друга страна, е много по-хитра от нея: разказвачът може да бъде само отклонен, съдбата никога.
Кристина Тот
Историята е много субективна. Разказвачът я определя.
Лин-Мануел Миранда
Почти винаги използвам глас от първо лице в романите си. Той има своите ограничения, но дава усещане за непосредственост, която е трудно да се създаде с анонимен, всевиждащ разказвач.
Лори Греъм
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща