Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Разказвач"
Хичкок ни го прави много ясно. Има обективна и субективна камера, както в литературата има разказвач от трето и първо лице.
Мануел Пуиг
Космологията е сред най-старите теми, които пленяват нашия вид. И не е чудно. Ние сме разказвачи и какво може да бъде по-велико от историята на създаването?
Брайън Грийн
Разказвачът създава неща, за да помогне на други хора; лъжеца измисля неща, за да си помогне.
Даниел Уолъс
Добрият разказвач е човек, който има добра памет, но се надява, че другите нямат.
Ървин Коб
Интересувам се от нивата на мозъчен дискурс. Колко артикулирани са гласовете в главата ви? Знаете ли, има различен глас за телефона и различен глас, ако говорите в леглото. Когато започвате с разказвач, интересно е да помислите откъде идва гласът им, от коя част на мозъка им?
Ан Енрайт
Започвам да мисля, че изреченията на моите разказвачи стават твърде големи за тях, и те започват да звучат малко същото и, по-обезпокоително, твърде много като мен.
Ан Енрайт
- Никога не се доверявайте на разказвач, - каза Арик - всички сме лъжци.
Матю Кърби
Започнах да пиша, след като слушах страхотни истории като дете в Луизиана, където белегът на човек беше неговата или нейната способност да бъде разказвач. Също така започвам да пиша като професионална актриса, чието тяло е обучено да слуша, да подушва и да се вживява в героите без преценка.
Ребека Уелс
Мисля, че едно от нещата, които трябва да направите, за да станете разказвач, е да отделите много време за четене на истории.
Рой Конли
Аз не съм разказвач. Аз съм човек, който рисува картинки.
Хаяо Миядзаки
Аз съм разказвач на истории. Чувствам, че въпросът за дискурса е важен, защото има много политически и идеологически дискурс, който се върти наоколо, и ние го свързваме на интелектуално ниво.
Аяд Актар
Не продавайте себе си евтино. Може би вие сте разказвачите на нашето време.
Барак Обама
Някои от рап песните на Еминем имат тийнейджърски любовни песни като песента от петдесетте години. Това е нещо като домашна драма, поставена на музика. Той е наистина добър разказвач на истории.
Брус Дикинсън
Хората обичат да говорят за писатели като разказвачи на истории, но мразя да ме наричат така: предполага, че съм го получил от баба си или нещо подобно, когато писането ми наистина излиза от мълчание. Ако разказвач на истории ми дойде, щях да избягам.
Колм Тойбин
Предпочитаният ми стил е да пиша от първо лице, така че винаги трябва да си играя наоколо с възможни гласове на разказвач, докато намеря нещо, което работи.
Лори Греъм
Била съм разказвач на истории през целия си живот, но го осъзнах едва наскоро.
Исабел Алиенде
Екстемпоралните моменти на Тръмп винаги са били екзистенциални, но повече за неговите помощници, отколкото за него. Той говореше незабележимо и щастливо, вярвайки, че е перфектен разказвач и публичен изпълнител, докато всички с него затаиха дъх. Ако в случаите - в честите случаи - настъпваше шантав момент, когато забележките му се насочваха в непонятна посока, служителите му трябваше да влязат в интензивна реакция на метода. Изисква се абсолютна дисциплина, за да не се признае това, което всеки може да види.
Майкъл Улф
Не търся любов. търся утеха. Комфорт за всички тези страни, които загубихме, откакто напуснахме утробата на майка си, които заместваме с истории, като алчни деца, с широко отворени очи към разказвача. Истината е, че няма нищо друго освен страдание: ние се опитваме да забравим, в прегръдките на непознати, че скоро ще изчезнем.
Матиас Енар
Като разказвач, вие имате историята, която разказвате, и имате начина, по който можете да я разкажете, и двете са еднакво важни.
Ноа Хоули
Една от стратегиите за правене от първо лице е разказвачът да бъде много запознат, така че читателят да е с някой, който има отношение към всичко, което наблюдава.
Рейчъл Къшнър
Казаха ми, че добрият разказвач може да привлече вниманието на публиката с една фраза.
Рене Ахдие
Ненадеждният разказвач е странна концепция. Начинът, по който аз го виждам, всички ние сме ненадеждни разказвачи на живота си, които обикновено имат абсолютно доверие в нашите истории, разказани от нас. В крайна сметка всяка истина е само въпрос на гледна точка.
Сара Пинбъра
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща