Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Позор" - страница 2
Вие имахте да избирате между войната и позора. Вие избрахте позора. Но вие ще получите и войната!
Уинстън Чърчил
Срам и позор за страхливата душа, която няма смелостта да бъде верен приятел или честен враг!
Матю Грегъри Луис
Даже покера е надминал шахматът по популярност, а това е позор.
Анатолий Карпов
Животът ми започна с позор и продължи - в образи.
Андрей Бели
Може би най-голямата част от проблемите ми беше безпокойството да не ти разкрия нищо. Недей, недей! ... Няма да твърдя, че съм направил нещо заради теб... Каквото и да направих, направих го на моя собствена сметка, със собствения си позор. нищо не може да ме извини.
Сабахаттин Али
Не можем да мразим или да омаловажаваме това, което сме гледали достатъчно дълго. Днес цялото политическо насилие и позор се причинява от това, че никой не гледа никого.
Антони Казас Рос
Позорът на църквата през ХХ век е, че се наблюдава повече усърдие сред комунистите и култовете, отколкото сред християните.
Уилиям Макдоналд
Само Европа, която осъзнава собствените си ценности, може да бъде както икономически силен, така и морално и интелектуално уважаван партньор и по този начин да предостави своето гостоприемство на другите. Културен позор е, че сме принудени да идентифицираме забранени зони за чужденци.
Валтер Каспер
Да изгубиш състезание не е позор. Позор е да не участваш в състезание от страх да не го изгубиш.
Гарт Стайн
Без да разпознават убеждението, което стои зад поведението, някои възрастни реагират на поведението с някакъв вид наказание, като обвиняване, позор или причиняване на физическа болка. Този вид отговор само потвърждава убеждението на ученика, че той или тя не принадлежи, създавайки порочен кръг, който води до повече лошо поведение. В този цикъл дълбоката нужда на ученика от принадлежност, принос и умения изобщо не се разглежда.
Джейн Нелсън
Яростта е полезна емоция. Яростта изгаря скръбта и позора.
Елоиза Джеймс
По моето мнение, пушенето е най-големият позор на нашето общество, даже по-голям, отколкото ядреното оръжие.
Алън Кар
Откриването на Америка не е заслуга на американците. Какъв позор! (270)
Станислав Йежи Лец
Прощава се обидата, но не и позорът.
Салентин
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща