Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Прогноза" - страница 2
Нашите дългосрочни прогнози - особено тези, които предвиждат екстремни метеорологични събития - разчитат на предположението, че бъдещето ще бъде подобно на миналото. Загубим ли това и ние губим инструментите, които са ни позволили да се подготвим за такива случаи.
Хана Фрай
От моята гледна точка като задълбочен психолог виждам, че тези, които имат връзка с историята, са в по-добра форма и имат по-добра прогноза от тези, на които историята трябва да бъде представена.
Джеймс Хилман
Приписването на чувство обикновено означава да се направи прогноза за последващо поведение.
Джон Боулби
Нашият общ опит като човешки същества изглежда, че резултатите от социалните сили признават само "вероятностни" прогнози.
Джон Харшани
Прогнозата със сигурност е ценна цел в науката, но не и единствената. Обяснението също е важно и има много науки, които правят много обяснения и не много прогнозират.
Ерик Маскин
Въпреки че очите ни не могат да проникнат в тъмнината на бъдещето, научният геополитически анализ ни позволява да правим определени прогнози.
Карл Хаусхофер
Всяка правдоподобна прогноза ще бъде погрешна. Всяка точна прогноза ще бъде невероятна.
Кевин Кели
Черният лебед символизира безполезността на прогнозите, основани на предишен опит. Черните лебеди са събития или знания, които са извън нашите редовни очаквания и следователно не могат да бъдат предсказани.
Крис Вос
Преди двеста години е било в реда на нещата да вярваш в бъдещето, без да бъдеш кръгъл глупак. Кой може обаче да повярва днес на актуалните прогнози, предвид факта, че именно ние сме блестящото бъдеще на вчерашния ден?
Николас Гомес-Давила
Колкото и да я разтягам, прогнозата си остава една – жега.
Емил Чолаков
При подухващ северен ветрец морето може би не заслужава вече толкова специално внимание в прогнозите, но... мен ме гони носталгия.
Емил Чолаков
До обяд мъглите навсякъде ще се предадат, но с това не свършва съботната приказка – след обяд и облаците ще се * предадат. И прогнозата обещава, разкошен, слънчев, изключително приятен следобед за цялата страна.
Емил Чолаков
Тези градуси са минималните прогнози за максималните температури.
Емил Чолаков
Прогнозата не може да ми провали пътуването. Аз толкова обичам да пътувам, че никога не бих се допитал до времето, освен в планината. Там винаги трябва да имаш идея какво става.
Емил Чолаков
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща