Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Рутина" - страница 2
В известен смисъл да си писател на пълен работен ден е по-малко забавно, защото вече няма офис, в който да отидеш, няма определена рутина, няма график. Може да е доста изолиращо.
Аравинд Адига
По-скоро, за да промените навик, трябва да запазите старата реплика и да доставите старата награда, но да вмъкнете нова рутина.
Чарлс Дюиг
Точно докато вдишвате един дъх след друг, изпълнявайте рутината по навик.
Шумньо Масуно
По-лесно е да свикнете с болка, неуспех, болест, поражение и сивата рутина. отколкото да отворите вратата към НЕИЗВЕСТНОТО и да решите да се ПРОМЕНИТЕ. Повечето хора се страхуват от празнотата. Но празнотата е НАЧАЛОТО, което изисква запълване. И това пълнене може да даде само решителни и правилни действия въз основа на ЗНАНИЯ.
Владимир Чеповой
Създадох първата си рутина на писане, когато бях на 13. Учебната година току-що приключи и спечелих куп книги, за да бъда най-добрият ученик по редица предмети. Купчината включваше няколко тетрадки с 60 листа, които реших да запълня с разкази.
Айобами Адебайо
Наистина ми липсва рутина, защото сега съм на път постоянно от няколко месеца. Харесвам рутините, така че би било хубаво да си върна тези рутини.
Грета Тунберг
Духът на интелектуалците като аматьор може да влезе и да превърне просто професионалната рутина, през която преминаваме повечето от нас, в нещо много по-живо и радикално; вместо да прави това, което трябва да направи, човек може да попита защо го прави, кой има полза от него, как може да се свърже отново с личен проект и оригинални мисли.
Едуард Саид
Когато мъжете живеят сами и се изолират - което правят по-често от жените - ежедневните им навици могат да се превърнат в повтарящи се навици, които се вграждат дълбоко в мозъчните им вериги. Скоро, ако някой наруши тяхната рутина, той се дразни, защото веригите за социална гъвкавост на мозъка им са отслабени от неизползване.
Луан Бризендайн
Който вярва, че се е провалил, винаги ще се проваля. Който е решил, че не може да бъде различен, ще бъде погубен от рутината.
Паулу Коелю
Рутината да обичаме е най-сигурният знак, че има за какво да живеем и да трупаме надежда.
Добромир Банев
Аз съм като боен кон. Предвкусвам успеха. Знам кои моменти са много смешни, къде ще получа аплауз. Това не е от рутината. Хвърлям много емоция на сцената, играя на сто градуса. И е нормално да вярвам, че след като давам толкова много, ще получа удовлетворение. Може би вярата, че ще се представя добре, е моята "магия" за успех.
Латинка Петрова
Аз съм сигурен, че повечето хора са също като мен пълни с вълнение и радостен ентусиазъм, но за съжаление просто не са осъзнали тая своя пълнота. Човек е генератор на мисли и вълнения, той наистина винаги има цяло море от енергия и живот в себе си; но най-често те са под една дебела ... кора от малодушие, рутина и безразличие.
Калин Терзийски
Рутината е несъвместима с изкуството, тук тази дума е безсмислена.
Слави Трифонов
Васил Кънчов беше много словоохотлив и между другото в приказките си каза, че той е дошъл учител в Солун да побългари Македония. Много и силно казано. Възразих му, че така не трябва да се говори и себе си да надценява, тъй като Македония отдавна е българска и че македонските българи отдавна водят борба с рутината, ней и трябва просвета, каквато всички учители и духовници понастоящем трябва да пръскат.
Иван Хаджиниколов
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща