Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Рутина"
Ритъмът на човешкият живот е рутина, придружена от оргии.
Олдъс Хъксли
Ако една технология не освобождава хората от рутината, че да могат те да последват по-високи цели за човечеството, то целият технически прогрес е безсмислен.
Жак Фреско
Въпреки всичките ми добри намерения, има дни, в които нещата се объркват или изпадам в стари навици. Когато нещата не вървят добре, когато съм сприхав или ядосан, ще осъзная, че не съм обръщал внимание на душата си и не съм следвал най-добрата си рутина.
Робърт Фулам
Рутината убива творческата мисъл.
Скарлет Томас
Реалистите по правило са само хора в рутината на рутината, които не са в състояние да надскочат тесния кръг от остарели представи.
Теодор Херцел
С него животът беше рутина: без него животът беше непоносим.
Харпър Ли
Да нямаш герои означава да нямаш стремеж, да живееш по инерцията от миналото, да бъдеш хвърлен обратно върху рутината, чувствеността и тесния Аз.
Чарлз Кули
Рутината поражда илюзия за безопасност.
Кристофър Мур
Животът ми се върти около рутината на детето ми.
Шаная Туейн
Рутината могат да включва вземане на топла вана или релаксираща разходка вечер, или практикуване на упражнения за медитация / релаксация. Психологически завършването на такава практика казва на ума и тялото ви, че работата на деня е приключила и вие сте свободни да се отпуснете и да заспите.
Андрю Уейл
От най-щастливите моменти в човешкия живот според мен е заминаването на далечно пътешествие в непознати земи. Отърсвайки се с едно мощно усилие от оковите на навика, оловната тежест на рутината, наметалото на много грижи и робството на цивилизацията, човекът се чувства отново щастлив.
Ричард Франсис Бъртън
Гениите притежават една привилегия - за тях живота никога не става рутина, както той е за всички нас.
Джеймс Ръсел Лоуел
Вашата къща е свързана с рутина, а не с неочаквани събития от живота ви.
Крис ван Алсбърг
Повечето писатели процъфтяват в една проста, здравословна рутина с отделни почивки за веселие.
Дороти Бранд
Вечността на смъртните - в тяхната борба с ежедневната рутината.
Леонид Сухоруков
Правилата водят изкуството към рутина.
Дени Дидро
Скуката и рутината навярно, са най-силните врагове в живота ти.
Мария Шарапова
Пътуването предоставя поводи за разтърсване, но не, както вярват хората, свобода. Всъщност това включва един вид редукция: лишен от обичайната обстановка, обичайната рутина, отрязана като толкова много опаковъчна хартия, пътникът се оказва намален до по-скромни размери - но също така по-отворен за любопитство, за интуиция, за любов от пръв поглед.
Никола Бувие
Доколко дисциплинирате ума си, за да излезете от рутината си и да търсите нови начини за правене на неща, които все още не сте възприели, е това, което ще определи икономическия ви потенциал.
Пол Зейн Пилзър
Неяснотата е нашето постоянно състояние, нали? Не ни харесва, че е така. Повечето от нас копнеят за ред и рутина, но прозяването пред нас е нашето бъдеще, колкото плашещо, толкова и вълнуващо.
Пол Трембли
От най-радостните мигове в човешкия живот смятам заминаването на далечно пътешествие към непознати земи. Отърсвайки се с едно мощно усилие от оковите на навика, от оловната тежест на рутината, от мантията на много грижи и от робството на дома, човекът се чувства отново щастлив. Кръвта тече с бързата циркулация на детството... отново изгрява утрото на живота...
Ричард Франсис Бъртън
Всеки, който е отчаян или сам, ще се съгласи, че рутината крие комфорт.
Саймън ван Буй
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща