Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Тактика"
Никога не воювайте с един противник твърде дълго - той се приспособява към вашата тактика.
Карл фон Клаузевиц
Не можете да воювате срещу терора. Терорът е техника на водене на бой. Това е тактика, използвана от незапомнени времена. Можете само да провеждате тайни операции срещу терористите и това е, което трябва да правите.
Джон льо Каре
Аз въобще считам, че в шахматът всичко се дължи на тактиката. Ако стратегията е мраморен блок, то тактиката е резец, който с действа майсторът, създавайки произведение на шахматното изкуство.
Тигран Петросян
Новите оръжия изискват нови тактики. Никога не наливайте ново вино в стари бутилки.
Хайнц Гудериан
Винаги бъдете потайни, заблуждавайте и изненадвайте врага, ако е възможно; а когато нападате и го побеждавате, никога не спирайте да го гоните – докато хората ви имат сила да преследват; една разгромена армия, ако бива преследвана ожесточено, се паникьосва и може да бъде унищожена от хора на половината на нейната численост. Друго правило е: никога не се воювайте при голяма разлика в силите – ако при всяка възможна маневра можете да хвърляте силите си само срещу една част, нека това бъде най-слабата част от вашите врагове, която да разгромите. Същата тактика е в състояние да побеждава по всяко време, и малката армия може по този начин да унищожи голямата войска на части, като повтарящите се победи ще я направят да изглежда несъкрушима.
Стоунуол Джаксън
Голямата тактика на жените се състои в това да те накарат да повярваш, че си обичан, когато не те обичат, и да скрият любовта си, когато обичат.
Жан Кокто
В шаха или във футбола тактиката, която се оказва най-ефективна, скоро е тази, която хората се научават лесно да блокират. Всяка иновация в атака скоро се противодейства от друг в защита.
Мат Ридли
Логистиката включва средствата и механизмите, които изработват плановете на стратегията и тактиката. Стратегията решава къде да действа; логистика довежда войските до този момент.
Антоан-Анри Жомини
Всъщност има много кръстосване между шарлатаните и фармацевтичните компании. Те използват същите трикове и тактики, за да накарат хората да купуват техните хапчета, но фармацевтичните компании могат да си позволят да използват малко по-сложни версии.
Бен Голдейкър
Войните не се печелят с отбранителни тактики.
Джордж Патън
Трябва да въздаваме възмездие. Не просто да игнорираме подвеждащата информация, въпреки че тази защитна тактика определено ни е нужна, трябва да предприемаме агресивна контраатака. Винаги, когато има възможност, би трябвало да жилваме онези, които са отговорни за подправеното общоприето поведение. Не бива да купуваме никакви продукти, представяни с реклами, в които има престорени "непринудени отзиви".
Робърт Чалдини
Повечето хора никога не осъзнават, че 80% от работата е свършена, преди да влезете в стая. Ето защо те прекарват целия си живот, хващайки се за магически тактики, вместо да променят цялото си мислене.
Рамит Сети
Докато хората използват тактики, за да потискат или ограничават други хора да бъдат свободни, има какво да се свърши.
Роза Паркс
Терорът е тактика. Не можем да водим "война" срещу тактика.
Рон Пол
В отношенията към Европа САЩ винаги се придържа към следните тактики: имай съюзници там, но по възможност разделени.
Тиери Мариани
Докато растях, ме учеха, че жената трябва да сведе погледа си, така че мъжете никога да не разберат мислите й. Така наречената скромност на арабските жени всъщност е военна тактика.
Фатима Мерниси
Основните фактори, които повлияха на живота ми, са: 1) ненасилствена тактика; 2) конституционни средства; 3) демократични процедури; 4) уважение към човешката личност; 5) вяра, че всички хора са едно.
Баярд Ръстин
Вижте, пикнята, лозунгите, всичко това са доказани тактики, нали? Само ако все още имахме хаштагове, това би било нещо.
Бенджамин Уолъс
Партизанският маркетинг изисква да разберете всички аспекти на маркетинга, да експериментирате с много от тях, да разберете победените, да удвоите победителите и след това да използвате маркетинговите тактики, които ви се доказват на бойното поле на реалния живот.
Джей Конрад Левинсън
Писането на книги за мен така или иначе много прилича на военна кампания. Признавам си, че съм се преборил с военни метафори. Има стратегия, цялостна концепция и има тактики по пътя... Традицията би казала, че съм "дете на Марс".
Джеймс Хилман
Когато реакцията на вашият партньор не съответства на нашите очаквания, е възможно, това да означава, че ние неудачно сме избрали момента и тактиката.
Джон Грей
Съветите търсели не място на слънцето, а самото слънце. Тяхната цел беше светът. Те не биха толерирали компромис по отношение на целите, само по отношение на тактиката.
Джон Фостър Дълес
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща