Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Интимност" - страница 2
Не можете да намерите интимност - не можете да намерите дом - когато винаги се криете зад маски. Интимността изисква определено ниво на уязвимост. Изисква определено ниво от вас да излагате своето фрагментирано, противоречиво Аз пред някой друг. Рискувате да отхвърлите основното си аз, да бъдете наранени и неразбрани.
Юнот Диаз
Харесваше начина, по който се чувстваше ръката й в неговата, харесваше простата интимност на жеста и начина, по който го казва - без нужда от думи - че са заедно.
Джули Джеймс
Всяка интимност е рядка - това я прави ценна.
Ейми Блум
Но въпреки голямото си желание за интимност, винаги съм бил самотник. Може би когато копнежът за връзка е толкова силен, колкото е в мен, когато желанието е за нещо толкова дълбоко и истинско, човек знае по-добре, отколкото да опита. Човек вижда, че това не е мястото за това.
Елизабет Бърг
Той наруши преобладаващите правила за непринудена интимност: той стоеше твърде близо, гледаше твърде силно, пипаше твърде много и дълго. И жените го обожаваха заради това.
Ерик Ларсън
Хората изневеряват един на друг по сто различни начина: безразличие, емоционално пренебрежение, презрение, липса на уважение, години на отказ от интимност. Изневярата не започва да описва начините, по които хората се подвеждат.
Естер Перел
Жените искат първо да говорят, първо да се свържат, а след това да правят секс. За мъжете сексът е връзката. Сексът е езикът на интимността на мъжа.
Естер Перел
Искам да ангажирам хората в честен, просветен и провокативен разговор за естеството на еротичното желание и тънкостите на интимността и сексуалността. Целта на моята игра е да внеса безпристрастно, мултикултурно разбиране за предизвикателствата и избора на съвременните взаимоотношения.
Естер Перел
Може би интимността не е просто да обичаш всичко за него, а да знаеш всичко за него - и да останеш така или иначе.
Кейт Кериган
Значението на тайната е много различно, когато моделът на любовта е модел на прозрачност. Така че, за да разберете политиката на тайна и откровение, трябва да разберете по-голямата култура, в която живее двойката, както и културата на самата двойка. Какво означава интимността за тях? Къде двойката поставя границата между сплотеност и раздяла? Това ви информира. Винаги питаш: "Какво би станало, ако кажа? Какво ще стане, ако не кажа?" Понякога партньорът не иска да знае.
Естер Перел
И двамата толкова свикнахме един с друг, толкова се чувствахме комфортно с естествеността и лекотата на нашето приятелство, че станахме небрежни да пазим връзката си в тайна. Не че бяхме демонстративни физически или очевидно влюбени, по-скоро беше станало невъзможно да скрием близкото си участие. Постепенно бяхме придобили безпогрешния вид на стара любов: завършвахме си изреченията и говорехме помежду си с небрежна, предполагаема интимност, която в крайна сметка беше забелязана.
Кейт Кериган
За пореден път прочетох написаното и си помислих: от какви буйни пропасти се подхранва най-интимната ми интимност, защо толкова се отрича и бяга в областта на идеите? Усещам в себе си някакво подземно насилие, насилие, което излиза на повърхността само по време на акта на писане.
Кларис Лиспектор
За мен е най-доброто да мога да подхранвам и подхранвам някого. Доверяват ти се. Това е основна форма на интимност в общността.
Лидия Матичио Бастианич
Пълната интимност е мит; казано, определен вид самота може да бъде както красива, така и ползотворна.
Лорън Гроф
Предишна
1
2
(Текуща)
Следваща