Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пита"
Когато майка ти пита: "Искаш ли един съвет?", това е чиста формалност. Няма значение дали ще отговориш с "да" или "не". Така или иначе ще получиш съвета.
Ерма Бомбек
Дипломатът винаги знае, какво да пита, когато не знае, какво да отговори.
Константин Мелихан
Човек не бива да пита какво е значението на живота му, а по-скоро трябва да осъзнае, че самият той е този, към когото се отнася въпросът.
Виктор Франкъл
Старост - това е когато знаеш всички отговори, но никой не те пита.
Лоурънс Питър
Истински обича не този, който през цялото време казва: "Обичам те!", а този, който през цялото време пита: "Ти обичаш ли ме?".
Константин Мелихан
Никога не давайте съвети на този, който ви пита за пари.
Педро Калдерон
Демокрацията е единствената система, която продължава да пита силите, дали те са силите, които трябва да бъдат.
Сидни Харис
Както бихте очаквали, когато индивидуализмът се основава само на възможности, никой не пита какво се случва с онези, които нямат нито финансово, нито политическо влияние, за да упражнят своята малка част от тази възможност.
Джон Ралстън Сол
Когато някой пита за кариера в модата, казвам, че започнете от дъното. Ако искате да започнете бизнес, трябва да го познавате от самото начало.
Тамара Мелън
Светът пита: Колко дава? Христос пита защо дава?
Джон Мот
Западното възпитание има тенденция да стресира да поставя под въпрос авторитета, в който винаги се пита защо, защо, защо.
Ейми Чуа
Мениджърът пита как и кога, лидерът пита какво и защо.
Уорън Бенис
...Както пчелата: навеждайки се над различните цветя, събира мед в пити, така и аз от много книги съм събирал сладостта на думите; и смисъла им съм събирал, като морска вода в мях.
Даниил Заточник
Истински честен е този, който винаги се пита дали е достатъчно честен.
Плавт
Докторът казва на пациента: "Съблечете си дрехите и си залепете езика на прозореца." "Защо е това?" - пита пациентът. "Ядосан съм на съседа си."
Хени Янгмен
Тогава музиката набира сила, цигулките зазвънтяват триумфално, а тя го пита какво означава тази мелодия. Той казва, че му е любимата, че тези цигулчени талази са водите на една германска река...
Мануел Пуиг
Само този, който яде, познава вкуса на храната; само този, когото се пита, може да отговори; само този, който спи, вижда сънища.
Нина Рубщейн
Шансът, изборът и последствието са основни части от съществуването и перфектната храна за една история на ужасите - или всяка друга история, в този смисъл, която пита: "Как преживяваш това? Как някой преживява това?"
Пол Трембли
Имаше един анекдот от живота: някаква млада майка пита своя учен акушер: - Кажете ми, господине, твърде лошо ли съм се държала? Все пак родих за първи път, не знам нищо ... - Всичко е наред, госпожо. За първи път го взех, нищо не знам...
Ранди Епстайн
Това беше нещо, което й се стори интересно, но не искаше да пита отново. Тя не би молила да бъде взета на сериозно.
Рене Роузън
В йерархията артистът е обърнат навън. Срещайки някой нов, той се пита: Какво може да направи този човек за мен? Как този човек може да подобри репутацията ми? В йерархията художникът гледа нагоре и гледа надолу. Единственото място, което не може да погледне, е мястото, което трябва: вътре.
Стивън Пресфийлд
Любимият ми случаен имейл, който получих, беше от някакъв човек, който написа: "Г-н Макс, с надеждата, че едно шестгодишно дете в нощта преди Коледа пита за Дядо Коледа, задавам същия въпрос: Съществуваш ли наистина?"
Такър Макс
Предишна
1
(Текуща)
2
Следваща